Bahçeli: 'MHP 12 Yıllık İktidara Hazır'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, mevcut iktidarın dinlendirilmesi gerektiğini belirterek, MHP'nin 12 yıllık iktidara hazır olduğunu belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ocak 2011 11:01
Bahçeli: 'MHP 12 Yıllık İktidara Hazır'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, mevcut iktidarın dinlendirilmesi gerektiğini belirterek, MHP'nin 12 yıllık iktidara hazır olduğunu belirtti.

Bahçeli, Isparta'da Aysan Düğün Salonu'nda Ispartalı iş adamlarıyla bir araya gelerek ülke ekonomisi hakkında bilgiler verdi. Milletin güçlü bir iktidar özlemi ile AK Parti'ye iki dönemdir görev verdiğini belirten Bahçeli, ancak iktidarın bu iki dönemi heba ettiğini ve yılların kaybolup gittiğini söyledi.

Dünyanın 1990'lı yılların başlarında çok hızlı değişim ve gelişim içinde olduğunu ancak Türkiye'nin bu gelişim ve değişim içerisinde gerekli temel tercihlerini yapamadığını ifade eden Bahçeli, Türkiye'nin tarihi bir dönemde önüne çıkan fırsat ve imkanları kaybettiğini, yeni entegrasyonlara doğru tercih yapamadığını, bunda farklı gruplara ayrılmanın etken olduğunu savundu.

Bahçeli, ''Siyasi farklılıkları bir kenara atıp, bu ülkenin yetiştirmiş olduğu bilim adamlarımızla, aydınlarımızla, üretici insanlarımızla çok tabanla istişare ile dünyadaki gelişim ve değişimleri algılamış olsaydık, çok iyi anlayabilmiş olsaydık ve temel tercihlerin belirlenmesinde birlik sağlayabilmiş olsaydık Türkiye bugün çok daha farklı bir konuma gelebilirdi'' diye konuştu.

Anayasa değişikliği konusunda da gereken birlik ve beraberliğin sağlanamadığını, hala anayasa değişikliğinin tartışıldığını söyleyen Bahçeli, anayasa tartışmalarına son vermek, demokrasiyi daha işler hale getirmek için ülkenin sosyal ve ekonomik yönden kalkınmasını sağlayacak bir çıkış yolunun bulunması gerektiğini belirtti.
Bugün Türkiye'nin temel sorunun beka sorunu olduğunun altını çizen Bahçeli, ülkede yaşanan etnik ayrım ve işsizliğin Türkiye'nin en büyük tehlikelerinden biri olduğunu kaydetti. Bu sorunların kısa zamanda çözüme kavuşturulması gerektiğini belirten Bahçeli, siyasi imparatorluğun sona erdiğini ve ekonomik imparatorluk döneminin başladığını ifade etti.

Türkiye'nin rekabet edebilir, marka sahibi, ihracat yapabilecek üretimi olan müteşebbis insanlara ihtiyacı olduğunu söyleyen Bahçeli, müteşebbislerin ise mevcudu nasıl koruyacağını, bu krizi nasıl aşacağını, krizi aşmadan fabrikasını kaybetmeden sıkıntıları nasıl aşacağını düşündüğünü aktardı. İktidarların belli bir süre içinde tükendiklerini, yıprandıklarını ve programlarını uygulayamaz hale geldiklerini dile getiren Bahçeli, şunları söyledi:

''Bugünkü siyasi iktidar da böyledir. Bu hükümet yorulmuştur, tükenmiştir. İktidarın kendisini çeki düzen vermesi gerekir. Çeki düzen de demokrasi içinde olmalı, darbelerle, ara rejimlerle ülke yönetimi mümkün olmuyor. Ülke geriye doğru gidiyor. Demokrasi içinde çözüm seçimdir. Seçimde millet iradesidir. İşte bu fırsat önünüze çıkıyor. Ya mevcuda 'Biz sizden memnunuz yola devam ediyoruz' dersiniz, sonucun vebaline katlanırsınız, ya da 'Siz biraz dinlenin, 8 yıllık icraatın muhasebesini yapın' dersiniz başka bir iktidar alternatifini düşünüp, seçimi yeniden adlandırırsınız. Ankara merkezli, milli, yerli, millet iradesine dayalı bir çıkış yolu olmalıdır. Bu çıkış yolu seçimdir. 'Hazır mısınız?' diye soruyorsanız evet hazırız. 12 yıla hazırım iktidara gelmek istiyorum ve iktidar olmak istiyorum.''

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.