BAKA İPLİKSAN ve Step Halı’da

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), sektörlerin durumunu yerinde tespit edip görüş ve önerilerini almak amacıyla dünyanın çok sayıda ülkesine ihracat yapan İPLİKSAN ile bünyesinde Step Halı’yı ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Nisan 2012 16:32
BAKA İPLİKSAN ve Step Halı’da

Isparta’nın potansiyelini değerlendirmesine önderlik yapacak kurumlara ihtiyaç olduğunu belirten İPLİKSAN yetkilileri, bunun BAKA gibi kurumların koordinasyonunda olabileceğini söyledi.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile Isparta YDO Koordinatörü Ali Galip Bilgili, tekstil sektörünün önde gelen işletmelerinden İPLİKSAN’ın Finans Müdürü Ahmet Kınay ve Step Halı Fabrikası Müdürü Ethem Erkan Kader ile toplantı gerçekleştirdi. İPLİKSAN’ın 1932’de kurulduğunu, şirketin Ar-Ge çalışmaları ile sürekli kendini yenileyerek geniş pazarlama ağıyla 35 ülkeye ihracat yapan güçlü bir işletmeye dönüştüğünü söyleyen Finans Müdürü Ahmet Kınay, Isparta’da 600 ve Kosova’daki fabrikalarında 350 personel olmak üzere 950 istihdam sağladıkları bilgisini verdi.

Geniş bir yelpazede müşteri odaklı çalıştıklarını belirten Kınay, Bravo markası ile Türkiye’de ve değişik markalarla Avrupa’da ürettikleri el örgü iplikleri ile pazarda söz sahibi olduklarını söyledi.

Fabrika Müdürü Ethem Erkan Kader ile birlikte BAKA heyetine fabrikayı gezdiren Kınay, makine tasarımlarının kendilerine ait olduğunu, sürekli AR-GE çalışmaları ile rekabet güçlerini artırdıklarını kaydetti. Kınay, faaliyetlerini yakından takip ettikleri BAKA’nın yeni pazarlara açılmada sektörlere öncülük etmesinin önemine vurgu yaptı.

NEW YORK, PARİS VE HONG KONG MAĞAZALARI
İPLİKSAN’ın halı fabrikasında da paket siparişle üretim yapıldığını, lüks yatlardan 5 yıldızlı otellere, lüks konutlardan zincir mağazalara kadar geniş müşteri portföyleri bulunduğunu ifade eden Fabrika Müdürü Kader, Taftel markasıyla New York’ta yeni şube açtıklarını, Paris’te de şubeleri bulunduğunu ve yakında Hong Kong’ta da mağaza açacakları söyledi. 3 boyutlu halı ürettiklerini, sarf malzemeleri, kumaşı ve tezgahlarını geliştirip kendi teknolojisiyle üretim yaptıkları bilgisini veren Kader, Ar-Ge çalışmalarını büyük önem verdiklerini yineleyerek gül posası ile iplik boyadıklarını, halı eskitme gibi çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Kazakistan, Katar, Dubai ve Antalya’da oteller ile villalara siparişle halı ürettiklerini, Tarabya’da Cumhurbaşkanlığı’nın Huber Köşkü, THY VİP salonlarının yanısıra Ekvator Ginesi’ne kadar çok sayıda ülkeye halı gönderdiklerini, Dubai Şeyhi Muhammed Bin Raşid EL Mahdum’un yatını, Libya krizi öncesinde Kaddafi’nin çadırının kumaşını, sarayının halılarını ürettikleri bilgisini verdi. Günlük 600 metrekare üretim kapasitesiyle çalıştıklarını ifade eden Kader, en son Katar Dışişleri Bakanlığı Konutu’nun halılarının siparişini aldıklarını ve yurtiçinde 35 satış noktası bulunduğunu anlattı.

Alınan siparişleri en geç 4 hafta içinde dünyanın her yerine ulaştırdıklarını belirten Finans Müdürü Ahmet Kınay, müşteri memnuniyeti sayesinde Uzakdoğu ile bir rekabet sıkıntısı yaşamadıklarını sözlerine ekledi.

Pazar ağının genişlemesi konusunda BAKA’nın Yatırım Destek Ofisleri ile daima iş adamlarının yanında olduğunu belirten Genel Sekreter Tuncay Engin ise, kalkınma ajansının işletmelere yönelik mali ve teknik destekleri hakkında bilgi verdi. İşletmelerin rekabet güçlerinin artması için öncelikle Ar-Ge çalışmalarını ön planda tutmasının önemini vurgulayan Tuncay Engin, dünyanın pekçok ülkesine ihracat yapan İPLİKSAN’ı kutladı ve BAKA’nın her zaman yatırım ile yatırımcının karşılaştığı sorunlarda yanlarında olacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.