BAKA Kobi’lere 20 Milyon Lira Destek Verecek

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), 2011 yılında ‘Sürdürülebilir Kalkınma İçin Yenilikçilik Mali Destek Programı’ kapsamında KOBİ’lere 20 milyon lira finansman desteği verecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Eylül 2011 21:42
BAKA Kobi’lere 20 Milyon Lira Destek Verecek

Burdur Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Tapsız, KOBİ’lere yönelik yeni çıkarılacak Mali Destek Programının bütçesinin bir öncekinde olduğu gibi iki bileşenden oluşacağını belirterek, "Sözkonusu bütçe, kar amacı güden kurumlar için 14 milyon, kar amacı gütmeye kurumlar için de, 6 milyon lira olarak belirlendi." dedi.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu Toplantısı Antalya’nın Elmalı ilçesinde yapıldı. Burdur Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Tapsız’ın başkanlığındaki toplantıya, Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Isparta Valisi Memduh Oğuz, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ve diğer yönetim kurulu üyeleri katıldı.

BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Tapsız, toplantıda yaptığı konuşmada, Mali Destek Programı kapsamında, küçük ve orta büyüklükte işletmeler (KOBİ) ve bunlarla etkileşim içerisinde bulunan paydaşların hedef kitle olarak alındığını söyledi. Tapsız, "KOBİ’lerin değişen piyasa koşullarına hızlı uyum yetenekleri, esnek üretim yapılarının sağladığı avantajlar ve bölgeler arasında dengeli büyüme ve istihdamın artırılmasına sağladıkları katkılarının sürdürülebilir bir çerçevede devam ettirilmesi hedeflenmektedir." diye konuştu. Programla Batı Akdeniz’de istihdamda kilit role sahip olan KOBİ'lerin desteklenmesi ve işletmelerin kamu kurum ve kuruluşları ile uyum içerisinde yenilikçi uygulamaları benimsemesinin amaçlandığını belirten Vali Tapsız, şöyle devam etti: "Bu amaç doğrultusunda belirlenen öncelik alanları ise işletmelerde yenilikçilik ve yeni ürünlerin desteklenmesi, turizm potansiyelinin değerlendirilmesi ve tarıma dayalı sanayinin desteklenmesidir."

Tapsız’ın verdiği bilgilere göre, 2012 yılının ilk yarısında yenilenebilir enerji ve çevre duyarlılığı konulu ‘İşletmelerde Yenilikçilik, Sürdürülebilir Çevre ve Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Değerlendirilmesi Mali Destek Programı’ teklif çağrısına çıkılacak. İlgili teklif çağrısının hedef paydaşları sanayi sektörü ve turizm işletmeleri olacak. Turizmin 12 aya yayılması kapsamında, sağlık turizmine yönelik faaliyetler desteklenecek. Turizm işletmelerinde çevresel duyarlılığın artırılmasına yönelik faaliyetler ve işletmelerin yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanması teşvik edilecek. Tarıma dayalı sanayinin desteklenmesi kapsamında ise seracılıkta yenilikçi teknik ve teknolojilerin kullanımının özendirilmesi, sera atıklarının değerlendirilmesine yönelik faaliyetler desteklenecek. Ayrıca tarıma dayalı gıda ürünleri ve içecek imalatı da destekleme kapsamına alınacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.