Baka Uluslararası Enerji Verimliliği Panelinde

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), İngiltere, İtalya, Almanya ve İspanya'dan kurumların da katıldığı Enerji Verimliliği Derneği (ENVER) tarafından 27 Haziran-2 Temmuz tarihlerinde Antalya'da düzenlenen "Renewable Energy Europe" adı verilen uluslararası

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Temmuz 2011 11:03
Baka Uluslararası Enerji Verimliliği Panelinde

Türkiye'de Enerji ve Enerji Verimliliği temasıyla yürütülen Harrington Park Otel'de düzenlenen panele, İngiltere'den Look East Wild Earth, İtalya'dan Cooperativa Sociale Co-mete, Almanya'dan G20-Y Summit ve İspanya'dan Technical University of Madrid gibi Avrupa'nın önde gelen kurumları katıldı.

Panelin "Rekabet, Enerji ve Verimlilik" oturumunda BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Kalkınma Ajansı ve bölgedeki yenilenebilir enerji potansiyeli hakkında bilgiler verdi. Antalya, Burdur ve Isparta'yı içeren Batı Akdeniz Bölgesi'nde özellikle turizm konusunda rekabetçiliği artırmanın yollarından birinin de temiz enerji kullanımı olduğunu vurgulayan Engin, 2012'de uygulanmaya başlanacak olan karbon emisyonu ticaretinin önemine de dikkat çekti.

Oturumda sunum yapan Antalya Teknokent A.Ş Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Helvacı, Akdeniz Üniversitesi Girişimcilik ve İnsan Kaynakları Merkezi (AKGİM) Müdürü ve Öğretim Görevlisi Kenan Yüce de kurumları ve enerji politikaları hakkında bilgi verdi.

Rekabet, Enerji ve Verimlilik oturumunun sonunda Avrupa sivil toplum kuruluşlarından gelen temsilcilere katılımları için teşekkür edilirken, BAKA'nın bölgede yapılacak yatırımlar ve çevreci projeler konusunda işbirliğine hazır olunduğu vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.