Baka'dan İkinci Körfez Hamlesi

Körfez ülkelerinden 69 işadamını iki ay önce bölge iş dünyasıyla buluşturan, yatırım fırsatları ile bölgeyi tanıtan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Kuveyt ve Umman'dan oluşan Körfez ülkelerinden ze

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Haziran 2011 17:13
Baka'dan İkinci Körfez Hamlesi

BAKA, Körfez'in tur operatörlerini Batı Akdeniz'e getirecek. Körfez ülkelerinden 69 işadamını iki ay önce bölge iş dünyasıyla buluşturan, yatırım fırsatları ile bölgeyi tanıtan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Kuveyt ve Umman'dan oluşan Körfez ülkelerinden zengin turistleri Batı Akdeniz'e getirebilmek için çalışma başlattı.

Avrupalı turistlerin aksine yaklaşık 2 ay tatil yapan Arap turisti bölgeye çekmeyi amaçlayan BAKA, öncelikle tur operatörlerini önümüzdeki sonbaharda Antalya, Isparta ve Burdur'a getirmeyi planlıyor.

BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Alaattin Özyürek ile Isparta YDO Koordinatörü Ali Galip Bilgili, Antalya İl Kültür Turizm Müdür Yardımcısı İlknur Selçuk Köker, Türk Hava Yolları Antalya Satış Müdürü Ömer Durna, THY Isparta Satış Müdürü Tülin Başaran, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Antalya Bölge Müdürü Kerim Çavuşoğlu, Alanya Turistik İşletmeciler Birliği Başkanı Gülçin Güner, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Metin Peltek, Antalya Golf Kulübü Koordinatörü Uğur Budak ve Nisan 2011'de gerçekleştirilen Körfez ülkeleri zirvesinde de bulunan Suudi Arabistanlı işadamı Saud Abdulaziz AL Akeel ile biraraya geldi.

ARAP TURİSTLER 2 AY TATİL YAPABİLİYORLAR
BAKA'nın 5-6-7 Nisan'daki Batı Akdeniz Bölgesi ve Körfez Ülkeleri Yatırım ve İşbirliği Fırsatları Toplantısı'na Körfez ülkelerinden 69 işadamının katıldığını hatırlatan Isparta YDO Koordinatörü Bilgili, "Batı Akdeniz için çok güzel bir başlangıç olan o toplantının somut sonuçlarını almak istiyoruz, BAKA olarak daha sonra Batı Akdeniz'den işadamlarıyla birlikte Katar'da inşaat ve yapı fuarına da katılım sağladık.

Körfez ülkelerinden Antalya, Isparta ve Burdur'a çok yoğun bir ilgi var. BAKA olarak zengin Arap turistleri bölgemize çekmek istiyoruz. Arap turistler geldiği zaman Avrupalı turistlerin aksine 2 ay kalabiliyorlar ve bol bol alışveriş yapıyorlar" diye konuştu.

Körfez ülkelerinden önde gelen tur operatörlerini ilk etapta 3 günlük bir program kapsamında Antalya, Isparta ve Burdur'a getirmeyi planladıklarını belirten Bilgili, önümüzdeki sonbahar aylarında Körfez ülkelerinden getirilecek tur operatörlerine Batı Akdeniz'in tarihi ve turistik yerlerinin gösterileceğini, ayrıca bölgemizin kültürel değerlerinin tanıtımının yapılacağını söyledi.

SPONSORLUK VE KATKI
Toplantıya katılan kurum ve kuruluşlar, BAKA'nın Arap tur operatörlerine yönelik programının oldukça isabetli olduğunu belirterek; program hakkındaki görüş ve önerilerini aktardı.

THY olarak Arap pazarında özellikle son yıllarda büyük bir potansiyel olduğunu tespit ettiklerini söyleyen THY Antalya Satış Müdürü Ömer Durna da, şirket olarak BAKA'nın düzenleyeceği programa katkı sağlayabileceklerini ve bu konuda sponsorluk anlaşması imzalanabileceğini kaydetti.

ALTİD Başkanı Gülçin Güner ve KETOB Başkanı Metin Peltek ise, tur operatörlerine yönelik tanıtım toplantısına otel konaklamaları açısından katkı sağlamaya hazır olduklarını, bu konuda birlik üyesi oteller ile görüşeceklerini belirtti.

Antalya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Alaattin Özyürek ise Körfez ülkeleri tur operatörleri programının, Ramazan ve Kurban Bayramları da dikkate alınarak iyi takvimlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Özyürek ayrıca yapılacak programa Körfez ülkelerinden ilgili devlet kurumları ve sektör kuruluşlarının da dâhil edilmesinin önemine dikkat çekti.

Toplantı sonunda alınan karar gereği; BAKA taslak bir program hazırlayarak ilgili kurum ve kuruluşların görüşlerine sunacak. Programın önümüzdeki Ekim veya Kasım ayında yapılması ve elde edilecek sonuçlara bağlı olarak Türk tarafının da Körfez ülkelerine gitmesi planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.