BAKA’dan Japon Yatırımcı Çekme Çalışması

JETRO Türkiye Ofisi, Japonya’dan Türkiye’ye yatırımcı çekme amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Şubat 2013 12:11
BAKA’dan Japon Yatırımcı Çekme Çalışması

Batı Akdeniz ile Japonya iş dünyalarını buluşturacak zirve niteliğindeki toplantının ön hazırlık çalışmaları kapsamında Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın davetiyle Japonya Ekonomi, Ticaret ve Endüstri Bakanlığı’na (METI) bağlı kar amacı gütmeyen yarı özel organizasyon Japon Dış Ticaret Teşkilatı JETRO Türkiye Ofisi Genel Müdürü Naohiko Yamaguchı ile JETRO Dış Ticaret Uzmanı Müjde Argalıoğlu Antalya’ya geldi.

JETRO Türkiye Ofisi, Japonya’dan Türkiye’ye yatırımcı çekme amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor.

BAKA, başarıyla yapılan 2011’deki Körfez Ülkeleri İşbirliği Fırsatları ve 2012’deki Türkiye-Hindistan Yatırım ve İşbirliği Fırsatları toplantılarının benzer organizasyonu Japonya ile gerçekleştirecek.

BAKA Yönetim Kurulu üyelerinin 2012’deki Japonya çalışma ziyaretleri sırasında gündeme gelen JETRO ile birlikte Batı Akdeniz ile Japon işadamlarına yönelik işbirliği ve iş fırsatları toplantıları çalışmaları başladı. Çalışma kapsamında JETRO’nun Türkiye’ye Japon yatırımcı çekme amacıyla çalışmalarını sürdüren Türkiye Ofisi’nin yetkilileri, BAKA Dış İlişkiler Birim Başkanı Mehmet Pehlivan ve Uzman Selin Şen’in eşliğinde Antalya Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanvekili Dr. Ahmet Altıparmak’ı ziyaret etti.

Japonya'nın diğer devletlerle olan ticari ilişkilerini düzenlemek ve geliştirmek amacıyla faaliyet gösteren JETRO’nun heyetini kabulünde ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Antalya Valisi Altıparmak, “Milli kimliğini koruyarak kalkınmasını sağlayan Japonya bizim için özel bir yerdir. Her Türk insanının kafasında Japonlar’a karşı bir sempati vardır” dedi.

TİCARİ BAĞLAR KUVVETLENECEK
Japonya’nın kalkınmasının Türkiye için örnek kalkınma modeli olarak sunulduğuna dikkat çeken Vali Altıparmak, iki ülke arasındaki mesafenin sadece fiziksel olduğunu Japonya ile Antalya arasında ticari ilişkileri geliştirmek istediklerini belirtti. Vali Altıparmak, “Türk insanı Japonlar ile işbirliğine hazır.

Japon yatırımcı Türkiye’ye geldiği zaman hiç zorlanmadan kabul görecek milletlerden bir tanesi. Dolayısıyla bu iklimi çok iyi kullanmamız ve bunu iki milletin lehine nasıl geliştiririz diye düşünmemiz lazım” diye konuştu.
45 ülkede 78 ofis ile yatırım arayışı içinde olduklarını ve Japonya’dan Türkiye’ye yatırımcı çekme amacıyla faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade eden JETRO Türkiye Ofisi Genel Müdürü Naohiko Yamaguchı ise, Antalya’da bulundukları ve Antalya Valisi Ahmet Altıparmak’ın kendilerini kabul ettiği için mutlu olduklarını söyledi.

Japonlar’ın son dönemlerde Türkler’e duyduğu ilgi ve saygının gitgide arttığını vurgulayan Yamaguchı, ülkesinin hızlı kalkınma dönemlerini hatırlatarak, “Türk insanı gerçekten çok çalışkan, Türkiye’de Japonya’nın 1970’lerini görüyoruz. Japon yatırımcılar, sadece Türkiye değil Türk ortaklarla Kafkaslar’dan, Ortadoğu’ya kadar tüm bölgede yatırım yapmak istiyor” dedi.

JETRO heyeti, Türkiye-Japonya Yatırım ve İşbirliği Fırsatları Toplantısı hazırlıkları kapsamında Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ATSO) ziyaret edecek. Japonya ile ticari bağların kuvvetlenmesini hedefleyen BAKA, Batı Akdeniz’deki yerel paydaşlarıyla ortak hareket ederek tarihi ileride belirlenecek Türkiye-Japonya Yatırım ve İşbirliği Fırsatları Toplantısı hazırlıklarını sürdürüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum