Baka'dan Şarkikaraağaç’ta Eğitim

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Şarkikaraağaç İlçesi’nde 2011 Mali Destek Programı hakkında bilgilendirme ve proje hazırlama konusunda eğitim verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Ocak 2012 15:53
Baka'dan Şarkikaraağaç’ta Eğitim

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA), Şarkikaraağaç İlçesi’nde 2011 Mali Destek Programı hakkında bilgilendirme ve proje hazırlama konusunda eğitim verdi. Kaymakamlık talebi üzerine eğitim toplantısı, Şarkikaraağaç Öğretmenevi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Şarkikaraağaç Kaymakamı Okan Leblebicier, kurum müdürleri ile girişimcilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, 2011 Yılı Çalışma Programı ve Bütçesi çerçevesinde 28 Kasım 2011’de çıkılan 3 alt başlıktan oluşan 2011 Mali Destek Programı konusunda bilgilendirme yapıldı. BAKA Proje Birim Uzmanı Mehmet Fehmi Dündar, teklif çağrısı başvuruların ‘kar amacı güden’ kurumlar için 27 Ocak 2012, ‘kar amacı gütmeyen’ kurumlar için de 26 Ocak 2012 saat 17.00’ye kadar yapılması ve sonra gelecek projelerin kabul edilmeyeceğine dikkat çekti.

Hazırlanacak projelerin uygulama süresinin 8 aydan uzun olamayacağı ve projelerin Antalya, Burdur ile Isparta’yı kapsayan TR 61 Düzey 2 bölgesinde gerçekleştirilmesi zorunluluğu bulunduğunu hatırlatan Dündar, Mali Destek Programları’nda belirlenen öncelik alanları kapsamında öncelikli olarak tercih edilecek projelerle ilgili de bilgi verdi.

Toplantıda, Mali destek programının 3 alt başlıktan oluştuğu bunların, ‘Ar-Ge ve Yenilikçiliğin Geliştirilmesi Mali Destek Programı’, ‘Tarıma Dayalı Sanayinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı’ ve ‘Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi Mali Destek Programı’ olduğu vurgulandı. Destek programından Karşılanabilecek Maliyetler, Uygun Olmayan Maliyetler, Program ile Hedeflenen Sektör ve Alanlar, Değerlendirme Süreci sonrasında sözleşmenin imzalanması aşamalarıyla bilgi verildi.

Katılımcılara projenin nasıl hazırlanacağı, mantıksal çerçeve yaklaşımı, faaliyet planı, bütçe, iş planı kavramları, teklif hazırlama ve sunma süreci ile başvuru formu ve eklerinin doldurulmaları konularında katılımcılara bilgiler aktaran BAKA Uzmanı Mehmet Fehmi Dündar, soruları da konuların anlatımı sırasında cevaplandırdı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.