Baka'dan Yatırımcılara 20 milyon Liralık Destek

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, Mali Destek Programı kapsamında yatırımcılara 20 milyon liralık destek sağlayacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Mart 2012 11:24
Baka'dan Yatırımcılara 20 milyon Liralık Destek

2011 yılı Kasım ayında teklif çağrısına çıkan BAKA’ya bugüne kadar 305 proje teslim edildi. BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, projelerin kontrol ve değerlendirme sürecini Gülkent’e anlattı.

Projelerin üniversitedeki öğretim üyelerinden oluşan bağımsız değerlendiriciler tarafından incelendiğine dikkat çeken BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, “Aynı projeyi, iki ayrı bağımsız değerlendiriciye vereceğiz birbirlerinden haberleri olmayacak” dedi.

BAKA’nın 28 Kasım 2011’de teklif çağrısı ilanına çıktığı toplam bütçesi 20.000.000 TL olan ikinci Mali Destek Programı’nın proje başvuru süresinin dolmasının ardından değerlendirme süreci başladı. ‘Ar-Ge ve Yenilikçiliğin Geliştirilmesi Mali Destek Programı’ alt başlığına toplam 150 başvuru oldu. 28’i kar amacı gütmeyen olmak üzere 122’si KOBİ projelerinden oluşan başvuruların 77’si Antalya’dan, 31’i Burdur’dan ve 42’si de Isparta’dan yapıldı.

BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİLER

'Tarıma Dayalı Sanayinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı’ alt başlığında ise Antalya’dan 40, Isparta’dan 21, Burdur’dan da 16 olmak üzere 18’i kamu 59’u da KOBİ projesi olmak üzere toplam 77 proje başvurusu gerçekleşti. ‘Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi Mali Destek Programı’ alt başlığında ise, 46’sı kamu, 32’si ise KOBİ’lerin projelerinden 45’i Antalya’dan, 15’i Burdur’dan, 18’si ise Isparta’dan olmak üzere toplam 78 proje başvurusu geldi.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, 3 alt başlıktaki mali destek programına teslim edilen 305 proje için kontrol ve değerlendirme sürecinin başladığını bildirdi. Engin, “Şekil yeterliliği açısından değerlendirip teknik eksikleri varsa resmi yazı veya telefonla tamamlamalarını istedik. Bağımsız değerlendiriciler var. Çoğu üniversite hocalarından oluşan bağımsız değerlendiriciler tarafından projeler incelenecek. Aynı projeyi, iki ayrı bağımsız değerlendiriciye vereceğiz birbirlerinden haberleri olmayacak. Aynı projeye iki bağımsız değerlendirici not verecek. Örneğin biri 50 diğeri 80 vermiş, fark fazla ve üçüncü bir bağımsız değerlendiriciye vereceğiz birbirlerinden haberleri olmayacak. Üçüncünün verdiği puan ile en yakın puanın ortalamasını alarak proje puanı oluşacak” diye konuştu.

DEĞERLENDİRME KOMİTESİ VE 3 YIL İZLEME

Sonraki aşamada Değerlendirme Komitesi olduğunu bildiren BAKA Genel Sekreteri Tuncay ENGİN, şöyle devam etti: “2 Antalya, 2 Burdur, 2 Isparta’dan ve bir de bölge dışından yetkin üniversite hocalarımızdan oluşan 7 kişilik üst kurul Değerlendirme Komitesi olacak. Proje listesi, bu kurulun değerlendirmesi sonucunda Yönetim Kurulu’na sunulacaktır.

Yönetim Kurulu, asil listeden uygun olmadığını değerlendirdiği projeyi gerekçesiyle birlikte liste dışı tutma yetkisine haiz olup, yerine yedek listedeki birinci sıradaki projeden başlayarak asil listeye konulacaktır. Değerlendirme mayıs ayı içinde sonuçlanmış olacaktır. Sonrasında firmalarla sözleşme yapılacak ve projeler uygulamalarını 3 yıl boyunca izlenecektir.”

Mali Destek Programı çerçevesinde yaklaşık 90 firmanın BAKA’dan destek alması bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.