Bakan'dan 2 Milyon Turist Hedefi

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Isparta’ya 17 yeni müjdeyle daha geldiğini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Şubat 2014 10:10
Bakan'dan 2 Milyon Turist Hedefi

Antalya’ya gelen 10 milyon turistin yüzde 20’sinin Isparta’ya gelmesi için hedef koyan ve yeni projeler açıklayan Eroğlu, Derobağazı duble yolu tamamlandığında, ekolojik köy ve europark projeleriyle bu hedefe ulaşılabileceğini söyledi.

70 KM’LİK BÖLÜMÜN PROJESİ HAZIRLANDI

Isparta'yı Antalya'ya bağlayan Dereboğazı yolunun duble yol olması için 12 km Isparta, 12 km Antalya tarafından olmak üzere ihalesinin yapıldığını söyleyen Bakan Eroğlu, "70 km'lik bölümün de projesi hazırlandı.

Bu yoldan ben bir kaç kez geçtim. Güzel bir yol olacak. Antalya'ya gelen turistlerin yüzde 25'i buraya gelse büyük kazanç sağlar” dedi.

GÖLCÜK’E EUROPARK MODELİ

Gölcük Milli Parkı’nda Europark şeklinde proje hazırlayacaklarını belirten Eroğlu, Isparta’ya 62 yatırım kazandıracaklarını bu yatırımların toplam değerinin 430 milyon lira olduğunu söyledi. Eroğlu, “Başbakanımız Isparta’ya büyük önem veriyor. Vekillerimiz de Isparta için çalışıyor Isparta ne istemişse ödenekler tahsis edilmiş. Hükümet, 11 yılda Isparta’ya 4.2 milyar TL’lik yatırım yaptı” diye konuştu. Son olarak turzimi geliştirmeadına Gölcük Milli Parkın’da Europark şeklinde talep geldiğini belirten Eroğlu, “Bunun için hazırlıklara başladık. Avrupai bir proje olacak. 2 milyon turistin ziyaret edeceği bir alan kurmak istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum