BAKA’nın Girişimcilik Eğitimleri Antalya’da Başlıyor

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında imzalanan ‘BAKA ve KOSGEB İşbirliği ile Yapılacak Olan Girişimcilik Destek Programı Protokolü çerçevesinde ‘Uygulamalı

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Nisan 2012 13:45
BAKA’nın Girişimcilik Eğitimleri Antalya’da Başlıyor

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında imzalanan ‘BAKA ve KOSGEB  İşbirliği ile Yapılacak Olan Girişimcilik Destek Programı Protokolü çerçevesinde ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ Antalya’da başlıyor. Bu yıl Antalya merkez ile Alanya’da gerçekleştirilecek 10 girişimcilik eğitiminin ilki, 30 Nisan’da Antalya merkezde başlayacak.

Antalya Teknokent Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek toplam 60 saatlik uygulamalı girişimcilik eğitimi 30 Nisan-15 Mayıs 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne katılmak isteyen girişimci adayları, www.baka.org.tr adresinden ulaşabilecekleri başvuru formu ve anketi doldurup başvurularını 18 Nisan 2012 saat 17.00’ye kadar BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisi’ne yapabilecek.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, uygulamalı girişimcilik eğitimleri ile ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünü, istihdamın korunup arttırılması geliştirilmesi ve işsizliğin azaltılmasına yardımcı olunmasını, girişimciliğin desteklenmesi ve girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılmasını, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulmasını amaçladıklarını belirtti.

KOSGEB Antalya Hizmet Merkezi Müdürü Kazım Akgün ile BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin’in geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği toplantıda; iki kurumun Antalya’da düzenlenecek girişimcilik eğitimleri konusunda işbirliğine ve bu kapsamda Antalya merkez ile Alanya’da olmak üzere, 2012 yılı içerisinde 10 girişimcilik eğitiminin BAKA tarafından düzenlenmesi konusunda mutabakat sağlanmıştı.

BAKA ve KOSGEB işbirliği ile Antalya’da en az 60 saat sürecek ve ücretsiz girişimcilik eğitimleri sonrasında iş planı başarılı bulunan girişimciler, geri ödemesiz olarak 5 bin lirası işletme kuruluş desteği, 10 bin lirası makine, teçhizat, ofis donanım gideri ve 12 bin lirası işletme gideri olmak üzere, toplam 27 bin liralık hibeden yararlanabilecek. Başarılı bulunan girişimciler talep etmeleri halinde ayrıca 70 bin liraya kadar 5 yıl vadeli kredi de alabilecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.