Bal: 'Demir Hırsızlığı Yaptılar, Suçu Bize Attılar'

Atabey Belediye Başkanı Ali Bal; “Bu inşaat firması yetkilileri demir hırsızlığı yaptı. Bize iftira attılar. Elimizde bunun mahkeme belgeleri var” dedi.

Yayınlanma:
Bal: 'Demir Hırsızlığı Yaptılar, Suçu Bize Attılar'

Isparta inşaat sektorunun 40 yıldır ayakta tutan ata beton inşaat hakkındaki bu asılsın iddaalar üzerine Atabey ilçe Belediyesine ait Ata Beton Çimento Şirketi hakkında, ‘C30 tabir edilen beton anlaşması yaptıklarını, beton döküldükten sonra Yapı Denetim Firması tarafından yapılan laboratuar incelemelerinde ise betonun sözleşmeye uygun olmadığını iddia’ eden İnşaat Sahibi Osman Sağlam’a cevap veren Atabey Belediye Başkanı Ali Bal; “Bu inşaat firması yetkilileri demir hırsızlığı yaptı. Bize iftira attılar. Elimizde bunun mahkeme belgeleri var” dedi.

Düzenlediği basın toplantısı ile Ata Beton hakkında çıkan iddialara cevap veren, Atabey ilçesi Belediye Başkanı ve Ata Beton Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bal, Sağlam İnşaat sahibi Osman Sağlam, hakkında ilginç ithamlarda bulundu. Osman Sağlam’ı yalancılıkla suçlayan Başkan Bal; “Osman Sağlam denilen kişi, 30 yıldır bu işle uğraştığını söylüyor bu bir yalandır. Kendisinin ilk işidir bu. Bizim bilgisayar ve dosya kayıtlarımızda böyle birisi gözükmüyor. Kendileri bu inşaata demir koymadılar. Yapılan kontrollerde bu ortaya çıktı. Suçu bize yüklemek istedi” dedi.

Belediye Başkanı Ali Bal, konuya ilişkin açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “Biz büyük bir iftiraya uğradık. Kimsenin kaldıramayacağı bir iddia, bize bu iftirayı atanlar, kendi iftiraların içinde boğuldular. Bize çürük beton verdiler diye yaygara kopardılar. Mahkemeye başvuruldu. Mahkemede bilirkişi raporu tayin etti. Bayındırlıkta çeşitli incelemelerde bulundu ve bizim haklı olduğumuza ve o inşaata C30 betonu verdiğimizi ortaya çıkardı. Kendi yaptıkları demir hırsızlığını ört pas etmek için 1 gecede inşaatı yıktılar. Biz gittik ve moloz yığınlarından örnekler aldık. İnanamayacaksınız ama betonun içinden demir çıkmadı. Bizim kullandığımız makineler zaten C30 beton haricinde çimento üretmiyor. Bizim oraya C30 beton harici göndermemizin imkanı yok. Bize C 30 altında sipariş bile veremezler. Devletimiz, yapı denetim sistemini kurdu.

Bunlar gibi üçkağıtçılardan kurtulmak için. Bu adam Isparta’nın Veli Göçer’i, inşallah biz bu sivrisineklerden kurtulacağız. Bu yapı denetimi sistemini kuran hükümetimize ve Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Biz 40 yıldır bu işle uğraşıyoruz. Hakkımızda en ufak bir dedikodu çıkmadı. Biz halkın şirketi kar amaçlı değil hizmet amaçlı bir şirketiz. Bu olaylar ilk ortaya çıktığında biz hatanın bizden olabileceğini de düşündük ve inşaat yetkililerine 100 m3 beton verelim dedik. Bunlar bizi tehdit eder gibi bu sefer 500 m3 beton istediler. Biz bugünden itibaren tazminat davası açıyoruz. Bütün yasal yollara başvuracağız. Şirketin kapattırılmasına kadar gideceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.