Balaman'ın Kuyusu Depremleri Tetikledi Mi?

Isparta'da son günlerde meydana gelen depremlerin, Belediye eski Başkanı Hasan Balaman'ın, Yakaören köyünde açtırdığı kuyudan kaynaklanan gaz sıkışmasından ötürü olduğu, dedikoduları kamuoyunda konuşuluyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Kasım 2011 10:34
Balaman'ın Kuyusu Depremleri Tetikledi Mi?


Son bir hafta içerisinde meydana gelen depremler halkı korkutuyor. En son Çarşamba akşamı saat 17.00'da ki depremin merkez üssü Yakaören Köyü olurken, şiddetinin de 2.9 olduğu kayıtlarca tespit edildi.

Dönemin Belediye Başkanı Hasan Balaman tarafından, sıcak su arama iddiasıyla açılan ancak, su bulunamayan kuyu Isparta'nın başına dert olmaya devam ediyor. Doğru dürüst kapatılamayan bu kuyunun, Isparta'nın yeraltı yapısına da zarar verdiği dönem dönem yetkililerce iddia edilmişti.

Van depreminin ardından, ilimizde de meydana gelen depremlerin bir sebebinin de Yakaören Köyünde açılan bu kuyunun olduğu vatandaşlar arasında da konuşulmaya başlandı.

HANGİ MAHALLELER TEHLİKEDE?
Olası bir depremde fay hattına yakın olan Mavikent, Işıkkent, Belmaş ve Binbirevler mahallelerinin zarar görebileceği de iddia ediliyor Ayrıca bu mahallelerinin tabanın pomza yatağı olduğu biliniyor. Bu nedenle olası bir depremde, bu mahallelerde ki evlerin bir bilye üzerinden kayan cisimler gibi kayabileceği yetkililerce söyleniyor.Bu mahallelerde ki evlerle ilgili olarak belediyenin de bir çalışma yapmaması, burada oturan vatandaşları korku çemberinin içine sevk ediyor.

Deprem Araştırma Merkezi'nin açıklaması bekleniyor
SDÜ'de ki Deprem Araştırma Merkezi'nde ki yetkililerin halkı bilinçlendirici ve rahatlatıcı bir açıklama yapmaması, halk arasında "büyük deprem olacakmış ondan yetkililer bir açıklama yapamıyor" söylentilerine sebep oluyor. Gündoğdu'nun açıklamasında ki doğruluk ne?
Deprem deyince Türkiye'de akla gelen ilk isimlerden olan Prof. Dr. Oğuz Gündoğdu'nun, yıllar evvel SDÜ'de yaptığı seminerde, söylediği yada açıkladığı Isparta deprem bölgesi ile ilgili iddialarının, şu an ne durumda olduğu merak konusu oldu. Gündoğdu o seminerde, Isparta ve böl¬gesinin fay hattını çok iyi incelediklerini ve bu bölgenin 5.5 büyüklüğünden fazla bir deprem üretemeyeceğini dile getirmişti. Bu açıkla¬maların hala geçerli mi olduğu kamuoyu tarafından merak konusu oldu. Erken uyarı sistemi projesi ne oldu?

Isparta Valiliği tarafından oluşturulan ve Isparta'nın çeşitli bölgelerine erken uyarı sistemi ile ilgili projenin şu an ne durumda olduğu merak ediliyor. Depremden sonra ne yapılacağı ile ilgili olarak çalışmaların valilik tarafından yapıldığı biliniyor. Ancak önlem konusunda bir adım ileri gidilebildiği meçhul. Çünkü ilde binaların denetimini yapan ve yapıların olası bir depreme dayanıp dayanamayacağını belirleyecek olan belediye bu konuyla ilgili radikal adımlar atamıyor. Bu çıkmazların dedikodusunu yapmakta vatandaşlara
kalıyor.

Haber Gazetesi


HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum