Baro'dan Teşvik İçin Son Çağrı

Isparta Barosu, ilin son teşvik paketinde hak ettiği yerde almasını sağlamak adına Danıştay’a itiraz için sivil topluma, özellikle ITSO’ya son kez ortak hareket çağrısı yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Haziran 2012 12:13
Baro'dan Teşvik İçin Son Çağrı

Isparta gündemini meşgul eden teşvik ve adliyelerin kapatılması konusunda Baro’dan sivil topluma ve meslek örgütlerine ‘herşeyi vekillerden beklemeyelim Isparta’nın akil insanları üzerine düşeni yapsın’ mesajı geldi.

Baro Başkanı Gökmen Gökmenoğlu, teşvik paketinde Isparta’nın yeriyle ilgili kararın halen Danıştay’a götürülmesi için geç kalınılmadığını açıkladı.

ADLİYELERİN KAPATILMASINA TEPKİ

Isparta’da ilçe adliyelerinin kapatılmasına karşı olduklarını belirten Gökmenoğlu, “Söylentiler duyuyorduk ama buna inanmak istemedik. Görüş alınmadan alınan bu kararla hata yapıldığını düşünüyoruz. Gelen tüm eleştirilere de hak veriyoruz. Baro olarak konuyu takip ediyoruz” dedi.

Isparta Barosu, Yeni Teşvik Kanunu’nda Konya, Kayseri, Adana gibi sanayi devleriyle aynı bölgede yer alan Isparta’nın teşvikten istediğini alamayacak olması nedeniyle konuyu Danıştay’a götürmek için sivil topluma son bir çağrı yaptı.

GEÇ KALMIŞ DEĞİLİZ

Baro Başkanı Av. Gökmen Gökmenoğlu, teşvikle ilgili Isparta’nın bulunduğu bölgeye karşı çıktıklarını ve Baro Başkanlığı olarak yeni teşvik düzenlemesinde Isparta’nın ikinci bölgede yer almasına ilişkin kararın iptali için Danıştay’da dava açabileceklerini daha önce söylediklerini anımsattı.

ÖNCEKİ ÇAĞRIMIZ DESTEK GÖRMEDİ

Ancak bu çağrıya destek alamadıklarını aktaran Gökmenoğlu, “Halen geç kalmış değiliz. Teşvikte Isparta’nın bulunduğu bölge açısından Danıştay’a Isparta sivil toplum örgütleri ile birlikte özellikle ITSO dahil olmak üzere dava açılabiliriz. Bu çağrımızı yeniliyoruz. Daha önceki çağrımız kamuoyunda yankı uyandırsa da bizim dışımızdaki sivil toplum kuruluşlarınca pek fazla ilgi görmedi. Bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. Bundan dolayı bir kez daha bütün sivil toplum örgütlerine Isparta’yı sevenlere ticaret odasına basın aracılığıyla sesleniyoruz. Bu konuda halen geç kalmış değiliz diyoruz” dedi.

HERŞEYİ VEKİLLERDEN BEKLEMEYELİM

Bu çağrıdan sonra da destek görmemeleri halinde Baro’nun üzerine düşeni yapacağını aktaran Gökmenoğlu, “ Destek görmesek de Isparta Baro Başkanlığı’nın üzerine düşen görevi yerine getireceğini belirtiyor. Dikkatleri Isparta’nın üzerinde toplamak istediğimizi bir kez daha belirtiyoruz. Her şeyi vekillerden beklemeyelim. Gerek adliyelerin, kapanması gerekse teşvik konusunda Isparta’da sivil toplumun üzerine düşeni yapması gerekir. Isparta’nın akıl sahipleri bu hususlarda vekillerden çözüm beklemek zorunda değil” dedi.

ADLİYELERİ KAPATMAK HATA

İş yükü az olan ve coğrafi bakımdan birbirine yakın olan adliyelerin kendilerine en yakın merkezi adliyeler ile birleştirilmesi nedeniyle Uluborlu, Gelendost ve Atabey ilçelerinde adliyelerin kapatılması kararına da Baro’dan tepki geldi. Gökmenoğlu, “ Isparta’da adliyelerin kapatılmasına sıcak bakmıyoruz. Böyle bir karar vermeden önce baronun adliye çalışanlarının avukatların görüşü alınmış mıdır? İlce adliyelerinin kapatılacağına dair söylentiler duyuyorduk ama buna inanmak istemedik. Görüş alınmadan alınan bu kararla hata yapıldığını düşünüyoruz. Kamuoyundan gelen tüm eleştirilere de hak veriyoruz. Bunların takipçisi olacağız. Adliyelerin kapanmasıyla burada çalışanlar mağdur olacak. Düzenleri değişecek. Yaşam standartları değişecek. Ispartalılar kapatılmalardan etkilenecek. Vatandaş en küçük adli hizmet alabilmek için bile başka bir noktaya gitmek zorunda kalacak mağduriyetler yaşanacak. Gelendost, Uluborlu ve Atabey’in ekonomik hayatı yara alacak. Vatandaşın adalete erişimi gecikmiş olacak” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.