Baro'dan Vali Oğuz'a Ziyaret

Gökmenoğlu; "Öncelikle Isparta Barosuna göstermiş olduğunuz destekler nedeniyle şükranlarımızı sunuyoruz.''

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Mart 2012 13:11
Baro'dan Vali Oğuz'a Ziyaret

2-8 Nisan tarihlerinde çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan Avukatlar Haftası münasebetiyle, Isparta Barosu Yönetim Kurulu Üyeleri, duayen ve genç temsilcilerden oluşan heyet Baro Başkanı Av. Gökmen Hakkı Gökmenoğlu başkanlığında Vali Memduh Oğuz'u makamında ziyaret ettiler.

Baroya verdiği destek nedeniyle Vali Memduh Oğuz'a teşekkür eden Baro Başkanı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu; "Öncelikle Isparta Barosuna göstermiş olduğunuz destekler nedeniyle şükranlarımızı sunuyoruz. Valimiz olarak, meslektaşımız olarak ve bir üstadımız olarak huzurunuzda bulunuyoruz. Savunmaya göstermiş olduğunuz önem bütün basının gözü önünde, sizinde takdir ettiğiniz gibi savunmasız adalet olmaz. Yargının üçayağından birsi savunmadır, savunma olmadığı takdirde savunma yetim kalır.

Meslektaşımız olmanızdan dolayı bizi çok iyi anladığımızı biliyoruz. Huzurunuzda iki eski üstadımız, iki genç stajyer arkadaşımız ve yönetimimizle birlikte gelmiş bulunuyoruz" dedi.

Ziyaret nedeniyle çok memnun kaldığını ifade eden Vali Memduh Oğuz; "Savunma hem kutsal, hem de zorunlu olan olmazsa olmaz bir ihtiyaçtır. Bir hakkı alırken veya teslim ederken savunma hakkı ile alınması çok önemlidir.

Sizlerle çok güzel bir birlikteliğimiz var, bu vilayette bana müracaat eden herhangi bir kimsesizi, yardıma muhtaç olana, yolda kalana, sıkıntıda olana, maddi durumu müsait olmayana bir müessese tavsiye ederken ilk aklıma gelen yerlerden bir tanesi de baro oluyor. Hiç çekinmeden bunu kamuoyu önünde şükranla ifade etmek istiyorum.

Aynı şekilde Isparta basını çok yapıcı bir çalışma içerisinde. Burada bulunan gazeteci grup Türkiye genelinde çok farklı bir grup, olumsuz haber peşinde koşmayan, olaylara yapıcı bakan, olumlu hizmetler için çalışan ve ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını gidermek isteyen ve aynen sizin gibi düşünen değerli bir grup.

Bildiğiniz gibi yeni bir anayasa hazırlama süreci içerisindeyiz, Türkiye inşallah bütün dünyanın övündüğü, bütün dünyanın gıpta ettiği çağdaş bir anayasaya kavuşur, bunu arzu ediyoruz. Halkın katılımıyla meydana gelen bir anayasa inşallah Türkiye'ye nasip olur. Bu arada sizinde çalışmalarınızın ve gayretlerinizin olduğunu çok iyi biliyorum. Isparta barosu her konuda bizim üstümüze vazifemi canım demiyor, tüm ulusal meselelerde kendisini ortaya koyuyor" dedi.

Konuşmalardan sonra Isparta'nın en kıdemli avukatı olan Ali Tanyıldız tarafından Vali Oğuz'a kendi yaptığı ahşap eserler takdim edildi.

Samimi bir ortamda geçen ziyaret, karşılıklı iyi dilek ve temennilere sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.