Başarı ve Özgüvene Atılan İmza

Isparta Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi özellikle son yıllarda elde ettiği başarılarla adından sıkça söz ettiriyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Haziran 2016 14:16
Başarı ve Özgüvene Atılan İmza

Temmuz ayında yapacağı Özel Yetenek Sınavları ile yeni öğrencilere kapılarını açacak olan Isparta Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müdürü Cumhur Ziya Kurt, okulun çalışma performansını, olanaklarını ve başarı anahtarlarını Demokrat Gazetesi’ne anlattı.

28 yıllık eğitimci olan Cumhur Ziya Kurt, eğitimcilik hayatının 20 yılını çeşitli okullarda müdür olarak sürdürmüş. Son iki yıldır da Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müdürlüğü görevini sürdürüyor.
Cumhur Ziya Kurt, yerinde duramayan eğitimcilerden. Görev süresi boyunca bir çok yeniliğe, bir çok ilke imza atmış ve atmaya devam ediyor.
Haber ekibimize okulu ve etkinlik alanlarını gezdirirken, heyecanı ve gururu gözlerine, ses tonuna kadar yansıyor.

TÜRKİYE’DE BİR İLK
Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Türkiye’de önemli bir ilke imza atmış… Müzik Bölümü öğrencilerinin girdiği sınavlar hazırlanan özel bir sistemle kayıt altına alınıyor. Sadece öğrencilerin aldığı öğretmenlerin verdiği notların objektifliği açısından ve gelecek yıllar için de bir birikim oluşturmak için planlanan sitemle tüm öğrencilerin sınavları kayıt altına alınıyor. Daha sonradan doğacak itirazlarda da yasal ve haklı bir dayanak elde edilmiş oluyor.




RESİM GALERİSİ’NDEN
SES KAYIT STÜDYOSUNA
Okul Müdürü Cumhur Ziya Kurt, sadece okula değil Isparta’ya da önemli katkı sağladıklarını belirterek haber ekibimizi Isparta Güzel Sanatlar Lisesi Galerisi’ne götürüyor. 300 Metrekare alana yayılan galeride okulda yapılan çalışmalar sergileniyor. Müzik bölümü öğrencileri için ses kayıt stüdyosu hazırlanması da hem öğrenciler hem de eğitimciler açısından son derece önemli bir gelişme olarak görülüyor.

YENİ BÖLÜM KAPIDA
Isparta Güzel Sanatlar Lisesi önümüzdeki süreçte yeni bir bölüm açmaya hazırlanıyor. Grafik ağırlıklı olacak bölüm için yaklaşık bir yıldır çalışma yürütüldüğünü kaydeden okul Müdürü Kurt, bölümde eğitim verecek eğitimciler için 3DTridimax kursu açtıklarını ve kursun halen devam ettiğini belirtti.

Okul bünyesinde yapılan bütün çalışmaların yıl sonu sergisi ile Ispartalıların beğenisine sunulacağını da kaydeden Kurt, “Üretmek, bilimle, sanatla, sporla üretmek son derece önemli. Biz gergin, stresli nesiller değil, rahat, yaşadığı çevreyi anlayan, doğayı anlayan nesiller yetişme gayretindeyiz. Bu anlamda umutluyuz ve arzuluyuz” dedi.



NEDEN TERCİH EDİLMELİ?
Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi neden tercih edilmeli? Sorusuna da cevap veren Kurt, Bizim spor lisemizde 15 civarında milli sporcumuz var. Yine güzel sanatlar alanında çok önemli noktalarda müzisyenlerimiz, akademisyenlerimiz ve sanatçılarımız var. Burada başarı ve özgüvenden söz ediyorum. Bu önemli” diye konuştu.

MEZUN OL AİLENE YÜK OLMA
Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nden mezun olduktan sonra yüksek eğitime devam edecek öğrenciler için devletin bin 500 TL burs imkanı sağladığını anlatan Okul Müdürü Cumhur Ziya Kurt, “Buran mezun olan öğrencilerimiz yüksek öğretimde ailesine yük olmuyor. Bu da son derece anlamlı ve önemli. Devlet bu öğrencilerimize bin 500 TL burs olanağı sağlıyor. Yani o bursu hak ederek üst kademeye geçmiş oluyorlar. Bu anlamda biz 8’nci sınıftan bu yıl mezun olan öğrencilerimizi eğer ilgileri, yetenekleri varsa Temmuz ayında yapacağımız Özel Yetenek Sınavlarına katılmaya davet ediyoruz” dedi.

HAYATTAN KEYİF ALAN ÖĞRENCİLER YETİŞİYOR
Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nde öğrencilere hayatı diri diri, canlı canlı ve zevkli, keyifli yaşayarak bir istikbal vaat ettiklerini dile getiren Kurt, “Güzel Sanatlar ve Spor Lisemizden mezun olan ve bugün çok önemli yerlerde çalışan görev yapan öğrencilerimiz var. Sanatçılarımız sporcularımız var. Burada verilen bilgiler, donanımlar öğrencilerimizin yarınlarını garanti altına alıyor. Hayattan keyif alan, doğadan keyif alan öğrenciler yetiştiriyoruz” şeklinde konuştu.

Şu anda Güzel Sanatlar Lisesi’nde 210, Spor Lisesi’nde 220 öğrencisi bulunan okul bu sene de Spor Lisesi’ne 90, Güzel Sanatlar Lisesi’ne ise 30 resim, 30 müzik bölümü olmak üzere 60 öğrenci alacak.



YAŞADIĞIN ORTAMIN FARKINA VARMAK
Okulun başarı grafiğindeki yükselmenin sırrını da anlatan Cumhur Ziya Kurt, “Bizim derdimiz öğrencilerimizin aldığı derece değil. Çok etkinlik, çok aktivite olması lazım. Bizim dikkat ettiğimiz nokta aktiviteler. Resim ve müzik bölümünde her sınıf kendi konserini verdi, kendi sergisini açtı. Bu çok önemli. İlk kez bu yıl bütün sınıflar ayrı ayrı aktiviteler yaptı. Bizim burada beklediğimiz en önemli şey yaşadığın ortamın farkına varmak. Coğrafyayı çok iyi bilmek gerekiyor. Bakın en ileri seviyedeki bilim adamları aynı zamanda iyi bir coğrafyacıdır. Yaşadığın ortamın farkına varmak lazım” dedi.

İHTİYAÇ NEYSE GİDERİLİR
Kurt, “Ben eğitim öğretimde araç gereçlere materyallere önem veriyorum. Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin en iyi şekilde çalışma yapabilmesi için ihtiyacı olan fiziki ortam ve materyaller hazırlamak lazım. Biz bu anlamda ciddi çalışmalar yaptık. Buradan çok kaliteli müzisyenler sporcular ressamlar akademisyenler yetişecek” ifadelerini kullandı.

PANSİYON ÖĞRENCİLERİN HİZMETİNDE
Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nin Pansiyon hizmetleri hakkında bilgi veren Pansiyondan sorumlu Müdür Yardımcısı Yıldız Abacı ise pansiyon hizmetlerinde öğrencilere önemli olanak ve hizmetler sunulduğuna işaret ederek “108 kız 108 erkek öğrenci kapasitesi olan pansiyonumuz sene başında tam kapasite doluydu. Şu anda 98 erkek ve 89 kız öğrencimiz var. Hafta içi etüt çalışmaları, ücretsiz yetiştirme kursları gibi çalışmalar var. Üç öğün yemeğin yanı sıra etüt sırasında atıştırmalıklar da öğrencilerimizin hizmetinde” diye bilgi verdi.



SPOR LİSESİ’NİN DERECELERİNDEN SADECE BAZILARI
Güreşte Türkiye 3’ncüsü Rıza Kaygısız
Güreşte Türkiye 2’ncsi Mecit Uysal
Yüzmede Türkiye 4’ncüsü Ali Saygıvar
Halterde Türkiye 2’ncisi Fulya Büyükleblebi
Halterde Türkiye 2’ncisi Nazmiye Apçı
Krosta Türkiye 4’ncüsü Hafize Akçay

BİLİYOR MUSUNUZ?
Keloğlan Çizgi Filminin ana canlandırma ekibinden Nazlı Aydemir… Çocukların hayranlıkla izledikleri çizgi film kahramanı Pepe’yi çizen Alaaddin Kurt, NTV’nin stüdyo dekorları şefi Yardaer Beş, eserleri müzayedelerde satışa sunulan ressam Mürüvet Durak, ünlü moda tasarımcısı Hasan Koca, Türk Halk Müziği derleme çalışmaları yapan sanatçılar, akademisyenler, ressamlar, müzisyenler, sporcular… Bünyesinde eğitim verdiği ve sonra mezun ederek hayatın önemli noktalarında önemli görevler üstlenen bir çk ismin ortak noktasının Isparta Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nden mezun olmak olduğunu biliyor muydunuz?








Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum