'Başbakan Ankara’dan Görüyor Bunlar Isparta’dan Göremiyor!'

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “AK Partili vekillerin gözünde Isparta önemsenmeyecek kadar küçük” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Eylül 2013 17:19
'Başbakan Ankara’dan Görüyor Bunlar Isparta’dan Göremiyor!'

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Isparta’ya yapılacak olan Bölge Hastanesi konusunda AK Partili milletvekillerine yüklendi. Kendi partilerinin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bile MHP’li yetkililerin düşündüğü gibi düşündüğünü ancak Isparta’daki milletvekillerinin bunu göremediğini ileri süren Yalçın, “Isparta onların gözünde çok küçük” dedi.

GENEL BAŞKANLARI BİLE UYARMIŞ!

Bölge Hastanesi’nin başından bu yana Isparta’nın sorunlarına çözüm getirmeyeceğini, mevcudun 2 bin yataklı hastane kapasitesine sahipken bunun 600 yatağa düşürülmesinin çözüm olmayacağını defalarca söylemelerine rağmen dinlenmediğini ancak bugün dediklerinin haklı çıktığını bildiren Yalçın, şunları söyledi; “Ama iktidar partisinin Isparta’da her zaman ‘ben yaptım, oldu’ mantığı devam etti. Isparta’nın bütün sağlık sorununu çözecekmiş gibi, yerinin tartışıldığı, kapasitesinin tartışıldığı bir ortamda bu konuda ısrar ettiler ve belli bir noktaya getirdiler.

“ISPARTA ONLAR İÇİN ÖNEMLİ DEĞİL”

Basından öğrendiğimiz kadarıyla Sayın Başbakanımızın bu konuyla ilgili yetkililere bir değerlendirme yaptığı ve bu değerlendirmede hastane projesinin yetersiz olduğu yönünde görüşleri olmuş. Sayın başbakanımız Ankara’dan bu projeyi görünce anlayabiliyor da Isparta’daki milletvekilleri ve bu işle ilgilenenler neden anlayamıyorlar? Çünkü Isparta’nın onların gözünde bu kadar küçük olduğu anlaşılabiliyor. Biz yine iktidar partisinin ve genel başkanının görüşleri noktasında değil, yine Isparta’yla ilgili fikrimiz aynıdır. Burası bir çözüm değildir. Çözüm olsa da olmasa da 11 yıla yakın zamandır gündemde ve şuan hâlihazırda bir hastane yoktur. Bu devam ederken mevcut hastanelere de yatırım yapılmayarak, oraları bir nevi itibarsızlaştırarak, Türkiye’de sağlık alanında örnek bir il olan Isparta’yı maalesef bu şekle sokmuş oldular. Şuanda da gelişmelere bakacağız.

BÖLGE HASTANESİ BU HALİYLE SORUNLARI ÇÖZMEZ YENİ SORUNLAR GETİRİR

Ama bizim tahminimiz bölge hastanesinin Isparta’da sorunları çözmekten ziyade mevcut sorunları genişleteceği yönünde. İl olarak bizim mevsimsel ve iklim şartları değerlendirildiğinde yatırımlara ihtiyacı olan hatta Isparta’nın sağlık kenti olması yönünde adımlar atılması gerekirken, maalesef, bir alana kısır bir projeyi yerleştirdiler. Isparta’nın sorunlarına bakış açıları diğer konularda olduğu gibi maalesef bu konuda da ilimizin sıkıntılarını çözecek boyutta olmadı bir kez daha ortaya çıkmıştır. İktidar partisi Isparta’ya sorunları çözme noktasında değil, siyasi kaygılarla, acaba ne yapabilirim diye unuttukları bu şehre, bu projelerle yeniden canlandıracaklarını düşünüyorlar. Fakat Isparta kaybedeceğini, kaybetmiştir. Bu saatten sonra düzelmesi zihniyet değişikliği ve bakış açısıyla mümkündür. Bu projenin sıkıntıları daha şimdiden konuşulmaya başlandı. Dolayısıyla Isparta için bir çağrı olmayacaktır.”

“İNSANLARI KUTUPLAŞTIRMAMAK GEREKİR”

Öte yandan CHP Milletvekili Ali Haydar Öner’in “Tanıdığım birçok ülkücü sosyal demokrat oluyor” söylemine de cevap veren Yalçın, bu tür söylentilerin insanları kutuplaştıracağını belirtti. Öner’in bu söyleminin çok radikal olduğuna değinen Yalçın, şöyle devam etti; “Sayın Milletvekili Ali Haydar Öner beyin Isparta ziyaretinde yaptığı değerlendirmelerde milletin AKP’den bıktığı, MHP’yi de 2 dönem denediğini söylemiştir. Ancak bu 2 dönemde Ispartalı hemşerilerimizin memnun olduğunu atlamaktadır. Bir partinin göreve geldikten sonra kaç defa geldiği değil, yaptıkları ve Ispartalı hemşerilerimizin karşılığını alıp, almadıkları önemlidir. Ayrıca birçok ülkücünün sosyal demokrat olduğu yönünde bir açıklaması var. Önümüzde bir yerel seçim var. İnsanları kutuplaştırmamak gerekir. İnsanları görüşlerine göre değil, Isparta’ya hizmet edecek insanları desteklemeleri yönünde telkinlerde bulunmamız gerekir. Biz sandık açıldığı zaman oy pusulalarında kaç tanesinin MHP’li, kaç tanesinin de diğer partilerden olduğunu ayırt etmiyoruz. 2009 seçimlerinde Isparta’da 107 bin kişi oy kullandı. Bu oylardan 40 bin 600 kişi MHP’yi tercih etti. Ama bunu nasıl ayırt ediyorlar ki, kaç kişinin MHP’li olup, olmadığını?

ÜLKÜCÜLERİN SOSYAL DEMOKRAT OLABİLECEĞİNİ TAHMİN ETMİYORUM

Bizim yaklaşımımız Isparta’da herkesi MHP’li yapmak ve oy kullanmasını sağlamak değil, herkesin MHP’ye oy vermesini sağlama noktasında çalışma içerisindeyiz. Dolayısıyla oy veren insanların siyasi kimliği, dünya görüşü Isparta’ya en iyi hizmeti verme noktasındaki yaklaşımı bizim için kıymetlidir. Ayrıca bu söylem çok radikal bir açıklama olmuş. Bu insanlar bu memleketi sevebilir ve zaman zaman da başka partinin politikalarını da destekleyebilir. Ama ülkücülerin sosyal demokrat olmasını tahmin etmiyorum. Beni ziyarete gelip sosyal demokrat olduğunu söyleyip de bugün MHP’nin politikalarını destekleyen çok kişi vardır. Ancak ben bunlara ‘siz sosyal demokrattınız da ülkücü oldunuz.’ diyemem. Yine sosyal demokrattırlar ama MHP’nin politikalarını destekliyorlardır. Isparta’da böyle bakmak lazım.

AKP’LİLER VERDİKLERİ OYU İYİ DÜŞÜNSÜNLER

Isparta’da AKP’ye oy veren birçok kişinin vermiş olduğu oyun karşılığında iyi bir durum analizi yapıp, verdikleri oyun karşılığının Isparta’ya gelip gelmediğini de iyi irdeleyeceklerini düşünüyorum.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum