Başbakan Gündemi Değerlendirdi

Başbakan Erdoğan Ak Parti grup toplantısında konuştu.Başbakan Erdoğan İstanbul'dan Ankara'ya döndüğü akşam kendisini karşılayan gençlere teşekkür ederek konuşmasına başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Şubat 2012 08:40
Başbakan Gündemi Değerlendirdi

Başbakan Erdoğan Ak Parti grup toplantısında konuştu.Başbakan Erdoğan İstanbul'dan Ankara'ya döndüğü akşam kendisini karşılayan gençlere teşekkür ederek konuşmasına başladı.

Hocali Katliamı yıldönümü Azeri vatandaşlara seslenen Erdoğan "Unutmayacağız, unutturmayacağız, kardeşlerimizin yasını tutmaya devam edeceğiz." dedi.

28 Şubat'ın Yıl Dönümü
"Bu kalp Allah ömür verdikçe milletim için çarpacak" diye konuşan Başbakan Erdoğan 28 Şubat sürecini değerlendirdi.

Erdoğan şöyle konuştu: "Karanlık bir tarihin, demokrasi faciasının yıldönümüdür. Arkasında çok büyük bir enkaz bırakmıştır. Özellikle demokrasi ve ekonomi ağır yara almıştır. Bu dönemde milletin hissiyatıyle uyuşmayan düzenlemeler yapılmıştır. Allah'ın izniyle iş, şu anda yoluna girdi ve rayına oturdu. Biz 28 Şubat'ın mağduru olarak gururla ayaktayız" dedi.

Erdoğan, "Tarih, 28 şubat'ın mağdurları kadar taşeronlarını da bin yıl geçsede affetmeyecek. Bugün de yarın da vesayeti kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Demokrasilerde karar da yetki de milletindir." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 28 Şubat'ın demokrasi tarihinde kara bir leke olarak zihinlere kazındığını söyledi.

Başbakan, "Bugün de demokrasinin faciasının yıldönümünde grup toplantımızı gerçekleştiriyoruz, demokrasi tarihine kara leke, post modern darbe olarak zihinlere kazınmıştır. 28 Şubat farklı yöntemler kullanımlmıştır nihayetinde tıpkı öncekiler gibi millet iradesi hedef alınmıştır, seçimle gelmiş bir hükümet kışkırtma, kirli senaryolar, bazı medya sivil toplum örgütlerinin yer aldığı tertiplerler görevden uzaklaştırılmıştır, siyaset dizyan edilmiş vesayet altına alınmak istenmiştir." dedi.

Kılıçdaroğlu'na Eleştiri
Başbakan, "Ana Muhalefet Partisinin başında böyle bir genel başkan olmasından memnunuz. Sayın Kılıçdaroğlu'ndan ziyadesiyle memnunuz. Kılıçdaroğlu ana muhalefetin başında olduğu sürece Ak Parti gücüne güç katacaktır" dedi.

Başbakan Erdoğan, "Kurultay'da konuştuğu kürsünün önünde kendi partisinden milletvekili tartaklanıyor, o ise hâlâ bize hakaret ediyor. Kendi partisi içindeki bir milletvekilini susturan bir partiden demokrasi beklemiyoruz." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.