Başbakan Resti Çekti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu. Konuşmasında anamulafet partisi CHP ve lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sert eleştiriler getiren Erdoğan, TBMM'nin boykot edilerek bir hedefe ulaşılamayacağını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Haziran 2011 15:24
Başbakan Resti Çekti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu. Konuşmasında anamulafet partisi CHP ve lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sert eleştiriler getiren Erdoğan, TBMM'nin boykot edilerek bir hedefe ulaşılamayacağını söyledi.

Başbakan, kendilerinden yargıya müdahale etmelerinin istendiğini ancak kendilerinin iktidarları döneminde kapatma davası açılan bir parti olduğunun da altını çizdi.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde; 

"BOYKOTLA ULAŞILACAK BİR HEDEF OLAMAZ"
Meclisi boykot ederek ulaşılacak bir hedef olamaz. Milli irade üzerinde vesayeti kabul etmiyoruz. Demokrasi ve hukuk dışı uygulamalara göz yummayız.

Türkiye bir hukuk devlettidir. Üstelik bugün Türkiye üstünlerin hukunun geçerli olduğu değil hukukun üstün olduğu bir ülkedir. Dayatmalar ve oldu bitiler kabul edilemez.

"BİZ KENDİ İKTİDARI DÖNEMİNDE KAPATMA DAVASI AÇILMIŞ BİR PARTİYİZ"
Yargı kararları nedeniyle AK Parti'yi itham edenler, onların döneminde yargı yasamadan emir almış olabilir ama AK Parti döneminde yargı bağımsız olarak hareket eder ve kimseden de emir almaz.

Biz kendi iktidarı döneminde kapatma davasına muhatap olmuş bir partiyiz. O dönemde bazı yazarlar yargının da milli iradeyi temsil ettiğini yazdılar. Dün milli iradeyi temsil eden yargı bugün etmiyor mu? AK Parti iktidarını çoğunluğun azınlığa tahakkümü olarak gören zihniyet, bugün azınlığın çoğunluğa tahakkümünü sorgulamayacak mı?

"BAŞBAKAN HAKİMLERE TELEFON AÇIP EMİR Mİ VERECEK?"
Başbakan bu işi çözsün diyorlar. Başbakan ne yapacak? Hakimlere telefon açıp emir mi verecek? Biz de böyle şey olmaz. Meclise gelip yemin etmeyenler yasama, yargı ve yürütmenin ayrılığını kabul edememiş olanlardır.

Milli iradennin yüceliği ile hukukun üstünlüğü karşı karşıya getirilemez. Sorun hepimizindir. Çözüm de dolayısıyla hep beraber olacak. Protestoyla, boykotla bu iş çözülemez.

"MUHALEFET İSTER GELSİN İSTER GELMESİN MECLİS ÇALIŞIR"
Muhalefet ister gelsin ister gelmesin parlamentonun çalışmasına engel yoktur. Liderleri, komisyonlar çalışmaz diyor. Maalesef yanlış. Parlamento hukukunu bilen yanında bir kişi bile yok. Komisyon çalışmalarına muhalefet gelmedi diye komisyon çalışmaz kuralı yok. Bunun aynısı daha önce oldu, Anayasa Mahkemesine başvurdular komisyonlar için ama AYM kararını verdi. Komisyonlar çalışır dedi. Anayasa Mahkemesi'nin bu kararını bildikleri halde komisyonlar çalışmaz diyorlar. Sayın Kılıçdaroğlu, komisyonlar bal gibi çalışır.

"CHP KENDİNE YENİ DİYOR AMA KAFASI ESKİ"
Erdoğan "CHP yeni sıfatını yakıştırmış kendisine ama eski kafayla devam ediyor. 12 haziran seçimlerinin sonrasında da aynı basiretsizliğinin devam ettiğini görüyoruz. CHP'nin 1950 seçimlerindeki zihniyetinin 2011'de bir nebze olsun değişmediğini görüyoruz. Seçim sonuçlarını bidon kafa, göbeğini kaşıyan adam ve bir takım sendromlarla açıklayan zihniyet aynen devam ediyor. Millet en büyük hakemdir. Millet sorun yaratanla sorun çözen arasındaki seçimi her zaman en doğru şekilde yapmıştır. Biz kararlılıkla çözümün yanında olacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum