Başdeğirmen’den 3 Müjde Birden

ITSO Başkan adayı ve Beyaz Liste Lideri Şükrü Başdeğirmen’den Isparta Süleyman Demirel Havalimanı ile ilgili üç müjde birden..

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Nisan 2013 13:09
Başdeğirmen’den 3 Müjde Birden

ITSO Başkan adayı ve Beyaz Liste Lideri Şükrü Başdeğirmen’den, üç büyük müjde. Başdeğirmen, Bakanlık , Devlet Hava Meydan İşletmeleri ve Türk Hava Yolları yetkilileriyle yaptığı görüşmelerde, Mayıs ayında başlayacak olan uçak seferlerinin, sefer saatlerini halkın isteğini göre ayarlanmasını yine Hac ve Umre için kutsal topraklara gidecek olan vatandaşların Isparta’dan uçağa binmelerini çalışmalarından olumlu sonuç aldı. Ayrıca, havalimanın işletilmesine önemli bir cihaz olan LOCALIZER cihazı Haziran ayında havalimanına kurulacak.

Yepyeni bir sayfa açıyorum diyerek adaylığını açıklayan ITSO Başkan Adayı ve Beyaz Liste Lideri Şükrü Başdeğirmen, koltuğa oturmadan yaptığı çalışmalarla Isparta’ya önemli sonuçlar elde etmeye başladı. ITSO Başkan Adayı ve Beyaz Liste Lideri Başdeğirmen Bakanlık ve THY yetkilileriyle yaptığı görüşmeler neticesinde 20 Mayıs tarihinde başlayacak olan uçak seferlerinin saatlerinin Isparta’dan sabah erken bir saatte kalkmasını, gecede uygun bir saatte ilimize dönmesini istedi. Başdeğirmen’in ikinci bir isteği ise Hac ve Umre için kutsal topraklara gidecek olan vatandaşların Antalya Atatürk Havalimanında değil, Isparta’dan gitmelerini istedi.

Yetkililer ise bu olumlu isteklere en kısa zamanda olumlu bir şekilde cevap vereceklerini dile getirdiler. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkan adayı Şükrü Başdeğirmen, şehrin en önemli sorunları arasında yer alan uçak seferleri ilgili olarak çok önemli bir girişimlerde bulundu.

BAKANLIK VE THY YETKİLİLERİ İLE GÖRÜŞTÜ
20 Mayıs tarihinde Isparta – İstanbul- İstanbul – Isparta seferlerin başlayacak olması nedeniyle şehirde ki heyecana ortan olan ITSO Başkan adayı ve Beyaz Liste Lideri Şükrü Başdeğirmen, seferlerde büyük sıkıntı yaratan uçuş saatleriyle ilgili önemli çalışmalar kaydetti.

Şükrü Başdeğirmen, konu hakkında yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “İşadamlarımızın, sanayicilerimizin öğrencilerimizin ve halkımızın uçak seferleri ile ilgili olarak en büyük talebi kuşkusuz sefer saatleriydi. İlimizin için uygun görülen saatler kimseyi memnun etmedi.

Bu konuyu çözmek için Bakanlık, Devlet Hava Meydan İşletmeleri yetkilileri ve Türk Hava Yolları yetkilileriyle yaptığım görüşmede bu sorunu dile getirdim. Taleplerimi olumlu karşıladılar.

En kısa sürede bize resmi müjdeli haberi vermelerini bekliyorum. İş yada başka bir gerekçe ile İstanbul’a gitmek isteyenler sabah erken saatte o ile gitmek ve aynı gün akşam saatlerinde geri dönmek istiyorlar. Eğer seferler bizim istediğimiz saatlerde olursa bölgenin en aktif havalimanlarından biri olacağız. Burdurlular, Afyonlular ve Denizli’nin bir bölümünde ikamet eden vatandaşlarımız da bu seferlerden yararlanacaklar. Çok yakın bir sürede bu müjdeli haberi kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

20 GÜNDE 36 BİN YOLCU
Isparta için uçak seferlerinin başlamasının bir katma değer olacağının altını çizen ITSO Başkan adayı Şükrü Başdeğirmen: “17 Mart – 5 Nisan 2013 tarihleri arasında 20 gün içerisinde Isparta Süleyman Demirel Havalimanında 190 sefer gerçekleştirildi.

Bu seferlerde 18 bin yolcu ilimize iniş yaptı, yine 18 bin yolcu da ilimizden uçağa bindi. Bu rakam mutlu edicidir.Havalimanımızın altyapısı çok güçlü. Önümüzde ki ay Türk Hava Yolları (THY) ilimizde haftanın üç günü sefer başlatacak. Seferlerin haftanın 7 gününe çıkartmak ve sefer saatlerinin vatandaşlarımızın arzu ettiği zaman dilimine getirilmesi Isparta’mız için çok önemli.

Eğer her şey halkın isteği gibi olursa bu uçaklar tam kapasite ile kalkar ve iner. Bundan uçak firmalarının şüphesi olmasın. Bunlar Isparta ve bölgemiz için çok önemli gelişmeler. Bakanlık ve THY yönetimiyle İkili ilişkilerimiz neticesinde Isparta’dan her gün uçağını kalkıp ve inmesini, saatlerin sabah ve gece en uygun şekilde olmasını istedim. Örneğin sabah 07.00 Isparta’dan, gece ise 23.00 İstanbul’dan olmasını ayarlayacağız” diye konuştu.

HAC VE UMRE SEFERLERİ ISPARTA’DAN OLMALI
Halkın bir çok isteğini ve sıkıntısını bilen ITSO Başkan Adayı ve Beyaz Liste lideri Şükrü Başdeğirmen, ikili diyaloglarla sorunları çözüyor. Kutsal topraklara Hac ve Umre ibadetleri için giden ve özellikle havaalanlarında sıkıntılar yaşayan Ispartalılar için çözüm arayan Başdeğirmen, Bakanlık ve THY’nin üst düzey yöneticileriyle yaptığı görüşmede bu sorunu da çözme aşamasına getirdi.

Isparta, Burdur Afyon ve civar bölgelerden kutsal topraklara gidecek olan vatandaşların Antalya Havalimanı yerine Isparta’dan gönderilmesini isteyen Şükrü Başdeğirmen’in bu talebide olumlu bulundu. Yüzlerce hacı adayının Antalya Havalimanı’nda zor anlar yaşadığını belirten Başdeğirmen: “Ispartalılar kutsal topraklara giderken Antalya Havalimanı’nı kullanıyor. Gece geç saatlerde Antalya’ya götürülüyor ve sabaha kadar oralarda bekletiliyorlar. Bu çok zor bir durum bunu çözmek istedik ve gerekli görüşmeleri yaptım. Olumlu cevap aldım. En kısa zamanda olumlu bir şekilde sonuçlanmasını bekliyorum” dedi.

ILS SİSTEMİNİN OLMAZSA OLMAZI GELİYOR
Isparta’nın kalkınması ve gelişmesi noktasında birçok başarıya imza atan ITSO Başkan Adayı ve Beyaz Liste lideri Şükrü Başdeğirmen, birçok havayolu şirketinin ILS yok diyerek Isparta’ya sefer yapmamasının da önüne geçileceğini müjdeledi.

Başdeğirmen: “Birçoğumuzun yakından takip ettiği gibi bazı havayolu şirketleri,havalimanımızda ILS sistemi yok diye sefer gerçekleştirmiyor. Ancak yaptığımız görüşmelerde bu sorunun çözülmesi için de görüştük. Cevap olumlu oldu. Haziran ayı başında ILS’nin olmazsa olmaz parçası olan LOCALİZER’in Havalimanına takılacak. Bu havalimanın işletilmesi için çok önemli bir kazanımdır dedi.

ITSO Başkan adayı ve Beyaz Liste Lideri Şükrü Başdeğirmen, Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım, Bakanlık yetkilileri ile THY yönetimine Isparta Süleyman Demirel Havalimanı’nın aktif olarak çalışması için verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum