Başdeğirmen’den Ekonomi Kampüsü Müjdesi

ITSO seçimlerine beyaz liste lideri olarak katılacak olan Şükrü Başdeğirmen, seçimi kazandıkları taktirde, üniversite yolu üzerinde odaya ait arsaya büyük bir ekonomi kampusü yapacaklarını söyledi.

Yayınlanma:
Başdeğirmen’den Ekonomi Kampüsü Müjdesi


Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın önümüzde ay yapılacak olan seçimlerinde BEYAZ LİSTE lideri olan Şükrü Başdeğirmen, seçimi kazandıkları taktirde üyelerin hizmette sıkıntı yaşadığı hizmet binasının yerinin değişeceğini, ayrıca İlim ve Bilim şehri Isparta’yı destekleyeceklerini müjdeledi.

Seçim süreci boyunca çok önemli müjdeleri Isparta halkı ile paylaşan BEYAZ LİSTE lideri Başdeğirmen, dün iki büyük müjde daha verdi. Ekibiyle birlikte gece gündüz çalışma sürdüren Şükrü Başdeğirmen, çalışmalar kapsamında Isparta Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği (IGSİAD) ve Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneğini (TÜMSİAD) ziyaret etti.

İlk olarak IGSİAD’a giden Başdeğirmen ve ekibi, burada önemli açıklamalar yaptı. BEYAZ LİSTE ekibini misafir etmekten ötürü oldukça memnun olduklarını dile getiren IGSİAD Başkanı Alper Bayhan: “Isparta’ya hizmet için yola çıkar Şükrü Bey ve ekibini derneğimizde ağırlamaktan ötürü memnun olduk. Kendilerine ve ekibine başarılar diliyorum” dedi. Ziyarette birçok IGSİAD üyesinin Başdeğirmen’e açık destek vereceği de konuşuldu.

Alper Bayhan’dan sona konuşan BEYAZ LİSTE lideri Başdeğirmen: “Isparta Ticaret ve Sanayi Odası güçlü bir sestir. Yalnız bu sesin yanında İşadamları Dernekleri olduğu taktirde daha güçlü bir ses çıkar. O zaman bu sesi her tarafa duyurabiliriz.

Bizim IGSİAD ve diğer İşadamları dernekleriyle birçok çalışmamız oldu. Ben ayrı zamanda ITSO Başkanvekiliyim. Bu görev sürecimde 2 yıl içerisinde 9 girişimcilik kursu gerçekleştirdik. Bu kurslarımıza katılanlarda 30 kişiyi KOSGEB aracılığıyla iş sahibi yaptık. Bu çalışmalarımızı derneklerimizle beraber gerçekleştirdik” dedi.

HİZMET BİNASI MÜJDESİ
Isparta şehir merkezinde bulunan ITSO Hizmet Binasının seçildikleri taktirde yerinin değiştirileceğinin müjdesini veren BEYAZ LİSTE lideri Başdeğirmen: “Hepinizin bildiği üzere hizmet binamız çarşı merkezde yer alıyor. Üyelerimiz ve işleri olan vatandaşlarımız araç park edecek yer bulamıyorlar. Bünyemizde çok sayıda birim var.

Çalışma alanlarımız yetersiz kalıyor. Seçildiğimiz takdirde dediğim gibi yeni bir ITSO binası sözünü veriyorum. Üniversite yolu üzerinde odamızın sahibi olduğu bir alan var oraya hizmet binamızı yapacağız. Bu sayede kimse trafik sorunu yaşamayacak. Oranın adını da ekonomi kampusü koyacağız. Bu alanın içerisinde işadamlarımız ile ilgili bütün birimler olacaktır. Yine Isparta Ticaret Borsasının, KOSGEB’in, BAKA’nın, TSE biriminin olduğu tüm hizmet binalarını bir arada toplamak istiyoruz. İlk yapacağımız çalışmada bu olacak” dedi.

KARAHAN’DAN MARKA ÇIKIŞI
Şükrü Başdeğirmen’in İşadamları Dernekleri ziyaretine katılan ve toplantıda konuşma yapan Isparta Gazeteciler Cemiyet Başkanı Şevket Karahan’da marka şehir Isparta çıkışında bulundu. İlimizden bir markanın doğması gerektiğinin altını çizen Başkan Karahan: “Hemen hemen bir çok ilin kendine ait bir markası var. Bizim de ITSO’nun önderliğinde bir marka yaratmamız gerekiyor. Örneğin sahip olduğumuz en büyük zenginliklerden olan Gül, Davraz, Gölcük, Yalvaç, Eğirdir, Barla, Kızıldağ Milli Parkı gibi önemli yerlerimiz var. Bunlardan birini yada birkaçını marka haline getirdiğimiz an şehrinde önü kısmen açılır” dedi.

TÜMSİAD’IN İLİM, BİLİM VE EĞİTİM BEKLENTİSİ
Seçmen çalışmaları kapsamında Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Isparta Şubesini ziyaret eden Başdeğirmen ve ekibi, burada da sıcak bir karşılamayla misafir edildi. TÜMSİAD Isparta Şube Başkanı Akın Tuna’ya projelerini ve çalışmalarını anlatan Şükrü Başdeğirmen destek istedi. Başdeğirmen, TÜMSİAD’da yaptığı konuşmasında şu açıklamalara yer verdi: “Biz TÜMSİAD yönetimi ve üyeleri olarak kendi aramızda toplantılar yapıyoruz. Çalışmalarımız neticesinde Sayın Vali’nin en büyük projesi olan İlim ve Bilim Şehri Isparta’ya vurgu yapıyoruz. Nasip olurda görevi siz alırsanız bizde dernek olarak bu projenin desteklenmesini istiyoruz. Yine Türkiye ve Dünya çapında yapılan AR-GE’lerin ilimizde yapılmasını istiyoruz” dedi.

İLİM ŞEHRİNE DESTEK OLACAĞIZ
TÜMSİAD Başkanı Akın Tuna’nın açıklamalarını not eden Şükrü Başdeğirmen, İlim ve Bilim Şehri projesine seçilseler de kaybetseler de destek olacaklarını belirtti. Başdeğirmen: “Biz Akın bey’e projelerimizi anlattık. Kendisi de bizden isteklerini dile getirdi. Sayın Vali’nin projesi olan İlim ve Bilim Şehri Isparta’ya sahip çıkacağız.

Isparta için neler yapılabilir? Bunları konuşacağız. Isparta’mızın önemli özellikleri var. İlimiz sağlık, eğitim ve tarım da ön plana çıkmış bir şehir. Biz bu özelliği de daha da ileriye taşıyacağız. Eski günlerde olduğu gibi sanayimizi daha da güçlendireceğiz. Başta Valilik olmak üzere, Belediye, İşadamları Dernekleri, Sivil Toplum Kuruluşları ile yoğun bir lobi çalışması yapacağız. Ankara’ya güçlü bir şekilde gideceğiz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum