Başkan Günaydın 6 Tablo Satın Aldı

Yürüme Engelliler Yaşam Derneği üyelerince hazırlanan ve 34 eserden oluşan serginin açılışını yapan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 6 tabloyu satın alarak, engelli vatandaşlara destek oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Aralık 2011 12:21
Başkan Günaydın 6 Tablo Satın Aldı

Isparta Yürüme Engelliler Yaşam Derneği üyelerinin yaptığı resimlerden oluşan sergi Cumartesi günü İncident Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde açıldı.

Açılışa Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve eşi MHP İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Günaydın, hastane çalışanları ile engelli vatandaşlar katıldı. Serginin açılış kurdelesini Başka Günaydın, dernek başkanı İsmail Hakkı Atasoy ile birlikte kesti. 34 eserden oluşan sergide satılan tabloların gelirinin dernek harcamalarında kullanılacağı bildirildi.

Belediye Başkanı Günaydın, sergiden 6 eser satın alarak, engelli vatandaşlara katkıda bulundu. Resim ve tablo çalışmalarının engelli vatandaşların hayati bağlantılarında çok güzel olaylar olduğunu ifade eden Günaydın, “Burada kuru kuruya bir sergi değil bir sanat üretimi var. Eser üretenleri ve başta hocalarını tebrik ediyorum. Üretmelerini ve bu çalışmalarını aralıksız yürütmelerini diliyorum. Bende resim sever biri olarak üretmekten yanayım. Sanatta güzel eserlerin yanında daha güzelini, daha güzelinin yanında en güzelini yapmak gerekir. Sergimiz hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Isparta Yürüme Engelli Yaşam Derneği Başkanı İsmail Hakkı Atasoy, derneğin engelliler arasında dayanışma, yardımlaşma, sorunlarına çözüm arama amacı ile 2008 yılında kurulduğunu bildirdi. Engelli vatandaşları kapalı kapılar ardından kurtarıp sosyal hayatın içerisinde olmalarını arzuladıklarını belirten Atasoy, şunları söyledi: “Engelli insanlarında üretip, ürettiklerini yaşamın güzelliklerinden bir nebze olsun tat alabilmeleri için gayret etmekteyiz. Derneğimizin 50 üyesi bulunmaktadır. Üyelerimizden alınan aidatlarla derneğimizin sürekliliğini sağlamaya çalışıyoruz. Başka hiçbir gelirimiz bulunmamaktadır.

Karanlıkları renklerle aydınlatıp, güneşin sıcaklığını hissetmek istiyoruz. Resim çalışmalarımızı da sanatsal beklentilerden uzak sıcak renklerin armonisi, sevinç, umut, yaşama arzusu temamız olmuştur. Bu nezih ortamda bizlere kucak açan İncident Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ailesine ve sergimize ilgi gösteren herkese teşekkür ederiz. Tabloların satışından elde edilecek gelir tamamen derneğimize kalacaktır.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.