Başkan Günaydın'dan Gövde Gösterisi

Isparta’nın en eski yerleşim birimlerinden birisi olan ve geçen belediye döneminde sokakları Arnavut taşlarıyla döşenen Eski Sanayi Sitesi esnaf ve halkı, sokaklarının asfaltlanması talebinde bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ekim 2011 14:23
Başkan Günaydın'dan Gövde Gösterisi

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da seçimlerden önce söylemiş olduğu ‘Halk ne istiyorsa ben onu yaparım’ sözünü hatırlatarak, burada bulunan esnaf ve vatandaşların talepleri doğrultusunda sokakların asfaltlanacağını söyledi.

Başkan Günaydın, konu ile ilgili olarak yanında bulunan yatırımcı daire müdürlerine sokaklardaki çalışmaların hava koşullarına bağlı olarak hemen başlatılması talimatını verdi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın sabah erken saatlerde Eski Sanayi Sitesi esnafı ve vatandaşlarla bir araya geldi. Doğalgaz çalışmaları tamamlanan sokaklarda incelemelerde bulunan Başkan Günaydın’a mevcut yollarda bulunan Arnavut yolların kaldırılmasını ve yerine asfalt dökülmesi talebinde bulunuldu.

Vatandaşlar, mevcut sokaklarda bayanların yürümekte zorlandığını hatta bir bayanın bu yollarda ayağının kırıldığını söylerlerken, “Siz ne derseniz deyin, biz bu sokaklarımızın asfaltlanmasını istiyoruz. İsterseniz bu yolları altın kaplama dahi yapsanız kabul etmiyoruz. Siz burayı o kadar güzel döşeseniz de biz esnaf ve vatandaşlar olarak asfalt talebimizi yineliyoruz. Burada bir bayan ayağını kırdı” dedi.

Doğalgaz çalışmaları tamamlanan sokaklarda incelemelerde bulunan ve ardından bu yolda tamirat çalışmalarının yapılması üzerinde duran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, vatandaşların ısrarla asfalt talebi karşısında mini referandum yaptı. Vatandaşlara ‘asfalt isteyenler el kaldırsın’ çağrısında bulunan Başkan Günaydın, esnaf ve halkın tamamının el kaldırması sonrasında sokakların, seçimlerden önce söylediği, “Halk ne isterse ben onu yaparım” sözü doğrultusunda asfaltlanacağını belirtti.

Yolun Arnavut asfalt seklinde yapılacağını belirten Başkan Günaydın, öncelikle yoldaki taşların bir başka yerde kullanılmak üzere zarar verilmeden kaldırılacağını ve yol kodunun ayarlanacağını bildirdi. Ardından yol ortasına yağmur suyu ızgaralarının konacağını ve stabilizesinin yapılarak asfaltının döküleceğini aktaran Günaydın, milli servete verdiği önemin bir kez daha altını çizdi.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın konuya ilişkin olarak yaptığı değerlendirmesinde şu görüşlerde bulundu: “İşçiliğin biraz zayıf olmasından dolayı halkımızın burayı biraz memnuniyetsizlik içerisinde kullandığı ortaya çıktı. Bütün halkımızın oylamasına başvurdum. Buradaki halkımızın yüzde 100’ü asfalt istiyor. Halkımız bu asfaltı bu kadar istedikten sonra, mevcut yoldaki malzemeleri kırmadan bozmadan toplayıp bir başka yerde kullanacağız. Milli servete çok önem veren bir insanım. Arnavut sistemle buraya asfalt dökülmesi gerekiyor. Kod uygulaması, ızgara, yağmur suyu, stabilize çalışması yapılması gerekiyor. Bunlar kalıcı bir çalışma. Belediye olarak burası bizim biraz zamanımızı alacak. Hem de halkımız biraz külfete razı olacaklar. Burada ebedi bir çalışma yapmak istiyoruz. Ben seçimden önce ‘Halk ne istiyorsa ben onu yaparım’ demiştim. ‘Bu parkeyi daha iyi tamir edebilir miyim’ düşüncesiyle buraya gelmiştim. Fakat arkadaşlarımız asfalt istiyorlar. Halkımız ne istiyorsa onu yapacağım. Halkımızın tamamı asfalt istiyor. Şimdiden tüm halkımıza hayırlı olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.