Başkan Günaydın'ın Gaziler Günü Mesajı

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, "Gazilerimiz, Türk milletine emanet edilmiş manevi değerler olarak her zaman var olacaklardır" dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Eylül 2011 13:57
Başkan Günaydın'ın Gaziler Günü Mesajı

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, "Gazilerimiz, Türk milletine emanet edilmiş manevi değerler olarak her zaman var olacaklardır" dedi.

Günaydın, Gaziler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, 'Gazi'lik payesini kanlarıyla ve alın terleriyle hak edenlerin haklarının ödenmeyeceğini söyledi. Gazileri bir gün hatırlamanın yeterli olmadığını belirten Günaydın, Ulu Önder Atatürk'e de 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 'Gazilik' unvanı verildiğini vurguladı.

Günaydın, şöyle devam etti: "Bu itibarla, geçmişteki mücadeleleriyle bölücü ve yıkıcı mihraklara göz açtırmayan vatan sevdalılarını, yılın her anında ve gününde; saygı, minnet ve şükranla anmak en başta gelen milli ve manevi bir görevdir. Gazilerimiz, Türk milletine emanet edilmiş manevi değerler olarak her zaman var olacaklardır. Gazisini tanımayan, şehidini hatırlamayan, tarihini bilmeyen ve milli kimliğini terk eden bir milletin bağımsız ve şerefli bir hayatı olduğuna tarih denen ibretlik süreç henüz tanıklık etmemiştir. Hali hazırda, aralarında bir uzvundan mahrum olarak hayatlarını sürdüren birçok vatan evladıyla birlikte, vefanın, cesaretin ve kararlılığın timsali olan gazilerimizin bu müstesna gününü kutluyor, hepsine sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir ömür diliyorum." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.