Başkanım Bunu Düşünemiyor Musun…?

Başkanım Bunu Düşünemiyor Musun…?

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Nisan 2012 11:49
Başkanım Bunu Düşünemiyor Musun…?

Ak Parti 2002 yılından beri 10 yıllık iktidarında halkla beraber olmak adına, halkın da yönetime katılması adına, daha önceki iktidarlarda halka dikte edilen “senin özgürlüğün benim sana verdiğim kadardır” anlayışının aksine, ezber bozarak insanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesi adına mevcut siyasete yeni bir anlayış getirdi ve halka hak ettiği değeri verdi. Bu nedenle 2006 yılında Kent Konseyi yönetmeliğini çıkararak gerçek demokrasi anlayışına yasal bir gerekçe oluşturdu.

“Bu memlekette İmam-Hatip Lisesi de açılacaksa onu da ben açarım” gibi bir anlayış işine hiç girmedi Ak Parti. Statükoya karşı halk adına mücadele verdi, siyaset yaptı. Hem de canla başla.

Sayın başkanım, bize 9 Eylül İşletme Fakültesinde işletme yönetimi dersi okuturlarken yönetim felsefesini, “başkalarına iş gördürme sanatı” diye okuttular. Ayrıca ulu büyük dedelerimiz demişler ki: “Dertler paylaşıldıkça azalır, sevinler paylaşıldıkça çoğalır”.

Kent Konseyi çalışması, Isparta Belediyesi Meclisi, 2009 yılında seçimler sonrası ilk çalışmasını yaptığında komisyonlarla ilgili görev dağılımı yapılırken bu görev meclis üyesimiz Uğur Büyükçulcu bey görevlendirilmiş idi. Uğur bey iki seneye yakın çalışma yaparak belli bir kıvama getirdiği Kent Konseyi çalışmasını belediyeden yeterince destek göremediğini beyanla aynı zamanda milletvekili aday adayı olma süresi de geldiğinden yarıda bırakmak durumunda kaldı.

Uğur beyden sonra herhangi bir çalışma yapıldığını duymadım. Başkanım siz de ne hikmetse bu konuyu kapatmış gibisiniz. Halbuki kent konseyini kursanız, kurulmasına yardımcı olsanız, çeşitli kuruluşlardan ve STK’lardan ve muhtarlardan ve belediyelerden oluşacak olan bu yapı yani kent konseyi, siz rutin belediyecilik işlerinizi yaparken, sizin yerinize düşünecek, araştıracak ve önünüze şehir için ihtiyaç olan, önemli olan konuları tavsiye edecek. Size de sadece uygulaması kalacak. Bırak insanlar düşünsünler. İnsanlar yaşadıkları kentin sorunları ile ilgili kafa yorsunlar, öncelikli sorunlarına karar versinler. Bırak sayın başkan, insanlar şehrimize faydalı oluyoruz diye mutlu olsunlar, deşarj olsunlar. Siz de tavsiye edilen kararları –ki bu kararlar sadece tavsiye kararlarıdır, bağlayıcılığı yoktur- kendinize göre, partinize göre, grubunuza göre, önem derecesine göre öncelleyerek uygulamaya alın ve sadece orkestrayı yönetin.

Halbuki kamuoyunda sizin bıraktığınız kanaat şöyle gibi: Mecliste kendi partiniz içerisindeki birtakım olumsuzluklar ile uğraşırken, muhalefetten gelen teklif ve önerileri de siyaseten geçiştirerek üç yılı tamamlamak. Size bir öneri! Siyaset üstü bir karar mekanizması olan Kent Meclisini kur ve halkımızın makamınızdan beklentilerine cevap verecek bir imaj oluştur. Mecliste bizimle kavga etme. Mecliste kendi grubundaki arkadaşlar da dahil hiç kimseye hakaret etme. Kent konseyinden al tavsiye kararlarını uygula. Çünkü ortak akıl ürünü onlar. Kent konseyi senin elini de güçlendirecektir başkanım. Alınan tavsiye kararlarından meclise getirdiklerini biz meclis üyeleri de belediyecilik adına bir engel yoksa kabul eder ve uygulanmasına yardımcı oluruz. Alan memnun olur, yapan memnun olur. Neden hala başka işlerin peşindesin başkanım? Artık kurtul şu mahkemelerden, olumsuzluklardan. Isparta senden hizmet bekliyor. Su fabrikası dedin, Sav belediyesi fabrikayı kurdu ve patent bile aldılar. Gökçay’da “Otel” dedin, otogar yanına yapılan otel nerdeyse bitti bile. Halı Müzesi dedin, Devlet Bahçeli beye temel bile attırmıştın, yerinde yeller esiyor. Allah var boş da durmuyor gibisin. Şu sıralar ağaç dikim ve ağaç oyma işleri falan yapıyorsun. Baki kalan bu kubbede hoş bir sada imiş. Hoş bi sada adına şehrin için öncelikli işlerin bu mu senin? Seçimler yaklaşıyor. İnsanlar yaptığın oymacılığı hatırlayıp da mı oy verecekler sana? Kararını bir an önce ver. Yap artık bir şeyler. Benim kapımı eskiten, bana oy verip beni seçen insanlara bir an önce bir belediyeci olarak şunlara karar verdik ve yaptık diyebilmek istiyorum.

Sahi sen istemiyorsun galiba…!

İsmail TANIŞMAN
Isparta Belediyesi
AK PARTİ Meclis Üyesi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.