Başkent’e Isparta Çıkarması

ITSO’nun öncülüğünde TOBB’un Isparta’ya yapacağı okul protokolünü imzalamak ve Isparta ile ilgili önemli sorunları ilgili Bakanlıklara aktarmak üzere Başkente Isparta çıkarması yapılıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Haziran 2013 16:02
Başkent’e Isparta Çıkarması

ITSO’nun öncülüğünde TOBB’un Isparta’ya yapacağı okul protokolünü imzalamak ve Isparta ile ilgili önemli sorunları ilgili Bakanlıklara aktarmak üzere, Isparta Valisi, Belediye Başkanı, Milletvekilleri , Rektör, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve işadamı dernekleri Isparta için Ankara’ya gidiyor.
Isparta Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Isparta’da bir ilke imza atılıyor. 19 Haziran Çarşamba günü ilin tüm yöneticileri ve milletvekilleri Ankara’da toplanarak önce Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde Isparta’ya yapılacak okulun protokolünü imzalayacak, daha sonra da bazı bakanlıkları ziyaret ederek Isparta için isteklerde bulunacaklar.

ANKARA’YA GİDECEK EKİPTE KİMLER VAR?
Ispartalı Valisi Memduh Oğuz, Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Recep Özel, Nevzat Korkmaz ve Ali Haydar Öner, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan ve yönetim kurulu üyeleri, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar ve Meclis Başkanı Nuri Selçuk, Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nuri Dirik, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Aybatılı, Esnaf Kefalet Kooperatifi Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, Genç İşadamları Derneği Başkanı Adem Demiralay, Girişimci Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Alper Bayhan, Isparta Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Özcan Pınarcı,Tüm Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Akın Tuna, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gözde Çağlar, İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Uğur Büyükçulcu, Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül, Ankara’da bulunan Ispartalılar Vakfı yöneticileri ile önceki dönem ITSO Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Ahmet Tahir Bakal katılacak.

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 19 Haziran Çarşamba gününün Isparta adına anlamlı bir gün olduğunu söyledi. Ankara’ya gidecek heyetin Isparta’ya verilen tüm hizmetlerde katkısının olacağını belirten Başdeğirmen, “Ankara ziyaretimiz okul protokolü olarak değerlendirilmesin. Bu ziyaret aslında birçok şeyin başlangıcı olacak ve Isparta’ya güzel hizmetler gelmesine vesile olacaktır.”dedi.

Ankara ziyaretlerinin birlik beraberliği simgelediğini belirten Başdeğirmen, şöyle devam etti:
“Seçim öncesi okul ile ilgili açıklamalar yaptık ve ara eleman sıkıntısından bahsetmiştik. Ara eleman sıkıntısını meslek okullarıyla aşabileceğini söylemiştik. Bu konuda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden bir okul talep etmiştik. Talebimize olumlu yanıt geldi. Okulun protokolü elimize ulaştı. Teknik bir lise yapılacak. Isparta’daki sanayicilerin ihtiyaçlarına uygun bölümlerin açılacağı 24 derslikli bir okul olacak. 19 Haziran Çarşamba günü saat 11.00’de TOBB Merkez binasında bir protokol imzalayacağız. Protokolün imzalanmasında Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu olacak. TOBB’un ardından Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz’la da görüşeceğiz. Ondan da Isparta ile ilgili isteklerimiz olacak. Gülümüzle ilgili akredite laboratuar birimi kurulacak. Kalkınma Bakanlığından destek isteyeceğiz. Halkımız tarafından desteklenerek daha da gelişmesinden yanayız.

BİRLİK BERABERLİK MESAJI
Bizim Ankara ziyaretimiz sadece okul protokolü olarak düşünülmesin, ilimiz adına birlik beraber mesajı vermek için orada olacağız. Bu saydığımız isimlerin hepsi Isparta’yı yöneten isimler. Bu bir başlangıç olsun. Bizim tek gayemiz ilimize güzel hizmetler gelsin, ilimiz ekonomik ve sosyal anlamla gelişsin büyüsün ve güçlensin. Bunu da hep birlikte yapacağımıza inanıyoruz. Birlik beraberlik içinde her türlü konuda masaya oturup böyle ziyaretler yaparsak Isparta adına çok güzel şeyler olacağını düşünüyorum. Davetimizi kabul edip bizimle Ankara’ya gelecek olan heyete de teşekkür ediyor ve bu birlikteliğin devamını diliyorum.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum