Belediye Davası Ertelendi

Isparta Belediyesine yönelik operasyon kapsamında Belediye Başkanı Günaydın'ın da aralarında bulunduğu 82 kişinin yargılandığı davanın görülmesine devam edildi

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ekim 2013 13:45
Belediye Davası Ertelendi

Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya MHP Isparta İl Başkanı İsa Yalçın'ın da aralarında bulunduğu ve "Çete kurma ve yönetme, resmi evrakta sahtecilik ve ihaleye fesat karıştırma" suçlarından tutuksuz yargılanan sanıklardan 28'i ve avukatları katıldı. Günaydın ile diğer tutuksuz sanıklar ise duruşmaya gelmedi.

Mahkeme heyeti başkanı Suat Yürekli, önceki duruşmada atanan bilirkişi heyetinin raporu tamamlayamadığını söyledi. Sanık ve avukatlar da bilirkişi raporunun beklenmesini talep etti.

Bunun üzerine mahkeme heyeti, duruşmayı 28 Kasım'a erteledi.
Duruşmanın ardından gazetecilere açıklama yapan Yalçın, bilirkişi raporunu beklediklerini anlatarak, "Allah hayırlısını versin. Herkes ne yaptığını, ne yapmadığını iyi biliyor. Yalnız insanları buraya getirenler iyi bir vicdan muhasebesi yapsınlar. Onlarla hesabımızı mahkeme-i kübrada göreceğiz. Hukuki bir süreç. Herkesin yapacağı şeyler belli" dedi.

Olayın Geçmişi
Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 23 Eylül 2011'de Isparta Belediyesine operasyon düzenlemiş, Belediye Başkan Yardımcısı Resul Göçer, Belediye Genel Koordinatörü Mehmet Ateşgül, MHP İl Başkanı Yalçın, bazı belediye çalışanları ve belediyeye iş yapan 28 kişi gözaltına alınmıştı.

"Çete kurma ve yönetme, resmi evrakta sahtecilik ve ihaleye fesat karıştırma" suçlamalarıyla mahkemeye sevk edilen zanlılardan 22'si tutuklanmıştı.

Soruşturmaya ilişkin hazırlanan ve Belediye Başkanı Günaydın'ın birinci sanık olarak gösterildiği 82 sanıklı iddianamenin Isparta Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesinin ardından Yalçın, belediye çalışanları ve iş adamlarının da aralarında bulunduğu 15 kişi, 20 Ocak'ta tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış, 7 kişinin ise tutukluluğunun devamına karar verilmişti.

Daha sonra tutuklu sanıklardan Göçer, Orhan Gürsel Gürbüz, heykeltıraş Elnur Kerimli, iş adamları Hüseyin Tüylüoğlu ve Esmani Halı'nın tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, iki ayrı suç örgütü kurmakla suçlanan Belediye Genel Koordinatörü Mehmet Ateşgül'ün 100 bin lira, "İhaleye fesat karıştırma, resmi evrakta sahtecilik yapmakla" suçlanan reklamcı Nurkaya Dursun'un ise 25 bin lira kefaletle tahliyesini kararlaştırılmıştı. Tahliye edilen sanıklar için yurt dışına çıkma yasağı ve duruşmalara katılma zorunluluğu getirilmişti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum