Belediye İşi Yine Zora Soktu

Meclisin AKP’li, DP’li, Bağımsız ve 1 MHP’li üyesi Denetim Komisyonu raporu doğrultusunda Isparta Belediyesi hakkında yaptığı suç duyurusu kapsamında 13 konuda soruşturma yapması için muhakkik görevlendirildi.

Yayınlanma:
Belediye İşi Yine Zora Soktu

MECLİS ÜYELERİNE DAVA

Soruşturma sonucunda iddiaların gerçek dışı olduğunun ortaya çıkacağını belirten Başkan Yardımcısı Göçer, bazı belediye görevlileri ile birlikte söz konusu şikayeti yapan meclis üyeleri hakkında dava açacaklarını bildirdi. Göçer, şikayetler arasında Belediye personeline verilen iftar yemeği ile asker ailelerine yapılan yardımların da olmasını kamuoyunun takdirine bıraktı.

 Isparta Belediyesi, eski Belediye Başkanı Hasan Balaman’dan sonra 17 meclis üyesinin yaptığı hukuksal girişim nedeniyle muhakkik ve müfettiş akınına uğruyor. 2.5 yılda çok sayıda Valilik tarafından görevlendirilen muhakkik ve İçişleri Bakanlığı’nca görevlendirilen müfettiş ve başmüfettişlerin soruşturmasının odağında olan Isparta Belediyesi, 17 meclis üyesinin Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusu nedeniyle hareketli günler geçiriyor. Neredeyse tüm birimlerdeki imzaya yetkili müdür, şef ve benzeri yetkililer bazı icraatlar nedeniyle soruşturuluyor. Bu durum da Belediye memurlarında rahatsızlık uyandırıyor.

13 MUHAKKİK GÖREVLENDİRİLDİ

Meclis Denetim Komisyonu’nun 2010 yılı hesaplarına yönelik inceleme raporu doğrultusunda 17 Belediye Meclis Üyesi’nin Cumhuriyet Savcılığı’na yaptığı suç duyurusu Isparta Valiliği’ne iletildi. Valilik makamı da konusu iddialarla ilgili 13 ayrı muhakkik görevlendirdi. Muhakkikler, aralarında Gülcü İsmail Efendi heykeli, gül heykeli, asker ailelerine yapılan yardım maaşları, temsil-ağırlama giderleri ve benzeri harcamalara ilişkin ilgililerden savunma istedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.