Belediye Meclisinde 'Şarlatanlık' Tartışması

Belediye Meclisi Mart ayı meclis toplantısı gergin ortamlara sahne oldu. İmar planı tadilatlarının görüşülmesi maddesinde İmar Komisyonu Başkanı Tevfik katırcıoğlu ve başkan Günaydın arasında sert tartışmalar yaşandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Mart 2012 17:45
Belediye Meclisinde 'Şarlatanlık' Tartışması

Belediye Meclisi’nin Mart ayı son toplantısı dün Belediye Meclis Salonunda Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın başkanlığında gerçekleştirildi. Ancak, gündemin birinci maddesinde bulunan; İmar planı tadilatlarının görüşülmesi konusunda kürsüye gelen İmar Komisyonu Başkanı Tevfik Katırcıoğlu, söz konusu görüşmeye geçmeden önce bazı konularda konuşmak istediğini belirterek konuşmaya başladı ve bu konuşma Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın tepkisine neden oldu.

Meclis Üyelerinin talebi üzerine konu diğer gündem maddelerinin görüşülmesinden sonraki dilek ve temenniler bölümüne alındı. Dilek ve temenniler bölümü gelince de mecliste adeta kıyamet koptu.

BAŞIMIZ DİK GEZMEK İSTİYORUZ

Meclis İmar Komisyonu Başkanı Tevfik Katırcıoğlu kürsüde yaptığı konuşmada; “Bilindiği üzere bir süredir İmar Müdürlüğümüzdeki çalışma sistemiyle ilgili çeşiti aksamaların olduğu, İmar Müdürlüğünün çalışmasının gelişigüzel işlediğine dair bilgi ve şikayetler meclisimizin gündeminde idi. Bu sebeple Belediye Meclisimiz İmar Komisyonunu durumun araştırılması ve gerekli tedbirlerin alınması ile ilgili olarak yetkili kılmıştı.

Bu nedenle İmar Komisyonumuz çeşitli çalışmalar yaparak, gerek vatandaştan ve belediye imarıyla sürekli mesai halinde olan meslek mensuplarıyla iletişime geçmiştir. İmar Koamisyonumuz konuların detadıyna vakıf oldukça, imar çalışmalrıyla ilgli detaylı, kapsamlı bir çalışma yapılmasının ve imardaki işleyiş dizeniyle ilgili herkese standart uygulama yöntemlerinin geliştirilmesi gereğinin zamanının çoktan gelidği açıkça anlaşılmıştır.

Bu nedenle komisyonumuz, ilk adım olarak Aralık 2011 ayında çeşitli lejant hükümlerini Belediye Meclisimizin onayına sunmuştur. Farklı farklı kişi ve kuruluşlardan bize çalışmalnın olumlu olduğu yönünde bir çok teşekkür edici dönüşler olmuştur. Akabinde Şubat 2012’de tekrar ruhsatlandırma süreçleriyle ilgili yeni lejant hükümleri meclisimiz tarafından onaylanmıştır. Ayrıca, İmar komisyonumuz İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Çalışma Yönetmeliği hazırlayacağını belirtmiştir. Bu kararla ilgili yine her kesimden vatandaş memnuniyetlerini bize iletmiştir.

Ancak, üzülerek belirtmek isterim ki, İmar Müdürlüğümüzde Belediye Meclisimizin almış olduğu imarla ilgili kararların uygulanmasıyla ilgili bir vurdumduymazlık söz konusudur. Gerekçesinin ne olduğuna anlam veremediğimiz bu tavır ve tarz geldiğimiz noktadahalen devam etmektedi.

Biz seçilmişler olarak, görevimizin ve sorumluluğumuzun farkındayız. Vatandaşlarımızın bize verdiği görevleri yerine getirmek ve gecemizi gündüzümüze katıp, çalışıyoruz. Ancak, bizim bu kararlarımıza uymayıp, atanmış olmalarına rağmen, seçilmişlere baş kaldırmaya çalışan, kendilerince hesap peşinde olanlar ve bunun için birilerinin eteğinin altına sığınıp, mazeretler üreterek, bizleri vatandaşlarımıza mahçup etmeye çalışanlar bilsinler ki, biz bu duruşumuzdan geri adım atmayız. Seçilmiş olarak vatandaştan aldığımız güçle her olayın sonuna kadar takipçisi oluruz. Her zanman doğruları savunuruz ve başımız dik gezeriz.

Belediye Meclisimizin temsilcisi olarak, belediy ebaşkanımızı bu konuda vatandaşlarımızın önünde göreve davet ediyoruz. Vatandaşlarımıza verdiğimiz sözlere uymamız noktasında kendisinden net bir tavır bekliyoruz. Başkanımızdan vatandaşlarımızdan oy isterken verdiğimiz sözleri hatırlamasını ve başımız dik gezmemiz için gereğini yapmasını bekliyoruz” dedi.

MHP MECLİSTE BÖLÜNDÜ

Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu konuşma karşısında yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Sen önce işini kanunlara uygun olarak yap, ondan sonra buraya çıkıp konuş. Daha dükkanının borcunu ödeyemedin. Eline bir yazı tutuşturmuşlar gelip burada okuyorsun. İmar Müdürlüğünde işler yolundadır, hiçbir sorun da yoktur. Hiçbir aksama yoktur.

Sen bunları söyleyeceğine önce partimizin grup toplantılarına katıl. Bu konular önce grubumuzda konuşulup daha sonra meclisin ve halkımızın huzuruna getirilecek konulardır. Bu konuşmalarınla halkı yanıltıyorsun. Bir de çıkmış beni ikaz ediyorsun” dedi.

İmar Komisyonu Başkanı Tevfik Katırcıoğlu, Başkan Günaydın’ın bu sözlerine cevaben yaptığı konuşmada; “Evet, işlerimle ilgili bir takım problemlerim var. Bunlar iki sene öncesine kadar devam ediyordu. Ancak, şimdi böyle bir sorunum yok. Ben burada İmar Komisyonu Başkanıyım ve komisyon olarak yüce meclisimizden aldığımız yetki çerçevesinde çalışıyoruz. Meclisin aldığı kararlar varken siz bunlara gerçemesin derken, biz arkasında duruyoruz ve duracağız.

Ayrıca, kimse bu okuduğum yazıyı da benim elime tutuşturmadı. Bunu bizzat biz kendimiz hazırladık. Bir seçilmiş olarak buraya geldim ve bilgi konusunda her yere sorar istediğim bilgiyi de alırım” dedi.

YA İŞİNİZİ YAPIN YA İSTİFA EDİN!

Daha sonra bu konuda söz alan Demokrat Parti Belediye Meclis Üyesi Nuri Selçuk, Başkan Günaydın’ın tavrına sert tepki göstererek; “Sayın Başkan buraya bizler seçilerek geldik. Burada kimseyi aşağılayamazsınız. Konuşturmama gibi bir hakkınızda yok.

Evet, İmar Komisyonu Başkanı Tevfik Katırcıoğlu’nun bahsetmiş olduğu lejant hükümlerini meclis olarak biz burada görüştük ve oy birliği ile geçtiğimiz aylarda kabul ettik. Siz, meclisten geçen bir konuyu tekrar gündeme getirip burada tartışamazsınız. Meclis olarak bizler aldığımız kararların arkasındayız.

Ben, Isparta halkının zararına ne varsa, veya zararına olacağını düşündüğüm her konuda söz alır ve burada konuşurum. Örneğin, dün toplu taşımacılık konusunda yaptığım konuşmada bu kararın çıkmaması talebinde bulundum ancak, karar oy çokluğu ile çıktı. Bu konu daha önce de meclisten geçmişti. Fakat uygulanmamıştı. Meclis eğer bir karar veriyorsa o mutlaka uygulanmalıdır. Ama bu olmuyor ve meclisin verdiği kararlar havada kalıyor.

Yaptığınız konuşmalarla meclis üyelerini aşağılıyorsunuz. Buna asla hakkınız yok. Mesela, meclisimiz için kuş kafesi dediniz. Bu kafesi büyütmek sizin elinizde başkan. Sizde bu kafesin içinde olan bir kişisiniz. Ya işinizi yapın, yada istifa edin. Çünkü, şehirde tablo o kadar kötü ki, diyecek bir şey yok” dedi.

“ŞARLATANLIK YAPMA”

Bu konuşmadan sonra söz alan Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın Selçuk’a yönelik ‘Şarlatanlık yapma’ sözü ise meclisi iyice gerdi. Konuya tepki gösteren Selçuk; “Bana böyle hitap edemezsiniz sayın Başkan, sözünüzü geri alın. Kimin halktan yana, kimin kendine yönelik kararlar aldığını tüm Isparta biliyor” dedi.

Mecliste tartışmalar giderek artarken, Başkan Günaydın toplantıyı bitirdiğini söyleyerek toplantı salonunu terk etti. Meclis Üyeleri de Başkan’ın ardından salondan ayrıldılar.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum