Belediye Uyardı: Bacanızı Her Yıl Temizlettirin

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ilkini geçen yıl başlattığı Baca Temizleme Kursu’nun bu yıl ikincisini düzenliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ağustos 2011 15:48
Belediye Uyardı: Bacanızı Her Yıl Temizlettirin

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından 4 Ocak 2010 tarihinde yürürlüğe konan Baca Temizleme Yönergesi Kapsamı’nda 2011-2012 dönemine ait olarak açılan kursa 16 kişi katılıyor. Isparta İtfaiye Müdürlüğü’nde devam eden kursta, kursiyerlere ‘Baca temizliğinin yöntemi’, ‘Kullanılması gereken araç ve gereçler’ konusunda teorik-pratik bilgiler ve eğitim veriliyor. Bir hafta sürecek olan kursta başarılı olan kursiyerlere Baca Temizleme Katılım Sertifikası verilecek.

Kış aylarında çıkan yangınların önemli bir bölümünün de temizlenmeyen bacalardan kaynaklandığını aktaran Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürü Halil Açar, müdürlük olarak 4 Ocak 2010 tarihinde Baca Temizleme Yönergesi çıkarttıklarını hatırlatarak, kursların bu kapsamda verildiğine dikkat çekti. Kursta başarılı olanlara Baca Temizleme Katılım Belgesi vereceklerini söyleyen İtfaiye Müdürü Halil Açar, “Vatandaşlarımızın yetkili kişilere bacalarını temizletmelerini öneriyoruz. İlkini geçen yıl düzenlemiş olduğumuz bu kursumuzun bu yıl ikincisini gerçekleştirdik. Kurslarımız periyodik olarak her yıl devam edecek” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.