Belediye ve Çiftçi Mallarını Koruma Görevinin Gereğini Yapıyor!

Belediye ve Çiftçi Mallarını Koruma Görevinin Gereğini Yapıyor!

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Ekim 2020 15:32
Belediye ve Çiftçi Mallarını Koruma Görevinin Gereğini Yapıyor!

Kuleönü Belediyesi ve Kuleönü Çiftçi Mallarını Koruma Başkanlığı kasabadaki bazı bölgelerde otlatmanın yasaklanmasına ilişkin kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini belirterek bir açıklama yayınladı.

Bazı basın yayın kuruluşlarında “Kuleönü Belediyesi tarafından atanan Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı, kişisel hesapları ön planda tutarak 700 başlık çiftliğin otlanma sahasını yasakladı. Ekili, biçili olmayan saha, Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı tarafından küçükbaş hayvancılığın otlatılmasına yasaklandı. Otlatma yapan sürü sahiplerine para cezası uygulanıyor. Su olmayan bölgedeki hayvanlar için daha önceden itfaiyeden su verilirken şimdi yasaklandı. Bölgedeki hayvanlar susuzluğa mahkûm edildi” şeklinde yer alan haberlere Kuleönü Belediyesi ve Kuleönü Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’ndan cevap gecikmedi.

Kuleönü Belediye Başkanı Nuri Erdoğan ve Kuleönü Çiftçi Malları Koruma Başkanı Hüseyin Avni Aydınlı tarafından yapılan ortak açıklamada Söz Konusu çiftliğin bulunduğu alanda belediyenin içme suyu şebekesinin olmadığı hatırlatılarak, şirketin, yasak ilan edilen bölgede hayvan otlatmaya devam ettiğini ve Çiftçi Malları Korumasında görevini yaptığını belirtti.

Yapılan açıklama şöyle; “Kuleönü kasabası mücavir alanları Kocalan mevkinde kurulan Halal Köy Hayvan Çiftliği’nin bulunduğu o bölgede belediyenin içme suyu şebekesi yoktur. Hayvanların içme suyu belediyemiz kademesinden her gün 2 tanker su verilerek sağlanmaktadır. Halal köy 2 yıldır belediyemize su ücreti ödemesi yapmamıştır. Kasabamızda 2 Bin adet büyükbaş hayvan bulunmaktadır. Besicilerimiz kullandığı suyun ücretini belediyemize ödemektedir. Halal köyün bulunduğu bölge tapulu şahıs mülkiyetidir. Ve ekilip biçilmektedir, bu nedenle çiftçi malları bu bölgeyi yasak saha koruma alanı ilan etmiştir.

Halal köy bu yasak alanda hem hayvan otlatıp hem mahsullerini yedirip zaman zaman zarar vermektedir. Ama nedense çiftliğin ismi Helal Köydür. Söz konusu şirket yöneticilerinden Bekir Saraç ve Kenan Büyükleblebi orman arazisi olan bölgeyi hacılar köyünden Süleyman Ulumeye ve Hamza Uysal isimli kişilere 8 bin TL karşılığında satıp bunun 6 bin 500 lira tutarını Bekir Saraç’a, geri kalan bin 500 lirasını Kenan Büyükleblebiye vermişler. Bu söz konusu şirket orman bölgesini nasıl satabilir? çiftçi malları koruması da yasak ilan edilen bölgede ekilen arazi olduğu için çiftçi malları koruması yasak bölge ilan etmiştir. Buna karşılık söz konusu şirket hayvan otlatmaya devam etmektedir çiftçi malları koruması da görevini yapmaktadır”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum