Belediyedeki taşeronların kadroya geçişi nasıl olacak?

Devletteki taşeron işçilere kadro müjdesi geçen hafta gelmişti. Buna rağmen belediyedekiler başta olmak üzere, birçok kurumda taşeronun kafası karışık. Ama açıklama net! “Telaş yok, kadro gelecek...”

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Aralık 2017 00:31
Belediyedeki taşeronların kadroya geçişi nasıl olacak?

Belediyede görevli 400 bin taşeron işçinin kadroya geçeceği açıklansa da kafalar karışık. Temizlikçisinden, güvenlikçisine kadar çoğu taşeron işçi kadroya kendilerinin alınıp alınmayacağını, sürecin nasıl olacağını soruyor. Türkiye genelinde belediyelerde 100 bin kadrolu işçi var. Şimdi buna 400 bin daha eklenecek. Yani 4 katı kadar yeni işçi alınacak.

ÖZEL ŞİRKET GİBİ

Tüm taşeron işçiler; belediye iktisadi teşekküllerinde (BİT) istihdam edilecek. Aradan taşeron şirket çıkarılacak. Belediyelerin hizmet alanlarında kurmuş olduğu şirketlere BİT deniyor. Bu şirketlerde istihdam edilecek taşeronlar özel şirket çalışanı gibi olacak. Şirket belediyeye bağlı olacağından alacaklara da garanti sağlanmış olacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.