Belediyeye Rağmen TOKİ'yi Getireceğiz

Belediyeye Rağmen TOKİ'yi Getireceğiz

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Mayıs 2015 11:22
Belediyeye Rağmen TOKİ'yi Getireceğiz

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak her türlü imar düzenlemesine yetkimiz var. Talepleri toplayacağız ve halkımızı ucuz konut sahibi yapmak için TOKİ'ye müracaat edeceğiz" dedi

EMEKLİLERDEN 650 TALEP VAR
AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, daha önce Isparta'da 3 etapta TOKİ konut projesi gerçekleştirdiklerini belirterek "vatandaşlarımızdan yoğun bir istek var. Sadece Emekliler Derneği 650 talep toplamış. Belediye başkanı bu işe yanaşmıyor. Biz bakanlık olarak talepleri toplayıp, TOKİ'yi buraya getireceğiz" diye konuştu.

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, halkın ucuz konut sahibi olmak için TOKİ üzerinden gerçekleştirilen projelere Isparta'da devam etmek istediklerini söyledi. Ancak Isparta Belediyesi'nin TOKİ taleplerine karşı olumlu yaklaşım içerisinde olmadığını belirten Bilgiç, "Isparta Belediyesi tüm çağrılarımıza rağmen bu işe yanaşmıyor. Ama Belediye olsun ya da olmasın biz bu işi Isparta'da yapacağız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak her türlü imar değişikliğini yapma yetkimiz var. Bu yetki doğrultusunda proje alanını toplayacağız. Bakanlık taşra teşkilatı aracılığıyla talepleri toplayıp TOKİ'ye müracaat edeceğiz. Emekliler Derneği talepleri toplamış, 650 emeklimiz TOKİ evi istiyor. Biz 7 Haziran'dan sonra Isparta'da mutlaka TOKİ hamlesi yapacağız" diye konuştu.

140 MİLYONLUK SAĞLIK YATIRIMI
AK Parti iktidarının nimetlerinden Isparta'nın da fazlasıyla faydalandığını belirten Bilgiç, şöyle konuştu:
"AK Parti ülke genelinde birçok hizmet gerçekleştirdi ama Isparta bundan nasibini almadı' diye söyleyenler var. Bunu söyleyenlerin Isparta'da yapılan yatırımlardan haberleri yok. Bütün Türkiye'de sosyal güvenlik kurumlarını birleştirerek bütün vatandaşlarımızı tek çatı altında birleştirdik. SGK-Bağ-Kur, Emekli-Sandığı ayrılıklarını ortadan kaldırdık. Çok ciddi reformdu, kimsenin adım dahi atamadığı reformu gerçekleştirdik. Artık SSK'nın hastanesi ayrı, memurun hastanesi ayrı kavramı ortadan kalktı. Vatandaşlarımız bütün sağlık kurumlarından direk hizmet alabilmeye başladı. Hastanedeki kuyrukları hatırlıyor musunuz? Isparta'da şu ana kadar 140 trilyonluk sağlık yatırımı gerçekleştirdik. Şehir hastanesi yapıyoruz. 750 trilyonun üzerinde bir yatırım. Biz bu hastaneyi yapıyoruz ama bir takım münafıklar çıkıyor 'bu hastane devlet hastanesi olmayacak, özel hastane olacak' diyorlar. Böyle bir yalan olabilir mi? Kendilerinin söyleyecek hiçbir şeyi yok. Heybelerinde hiçbir şey yok. Milletin aklını karıştırıyorlar.

2.ÜNİVERSİTE
Eğitim önem verdiğimiz alanlardan birisi. Eksikliklerimizi tamamlamaya devam ediyoruz. Yeni okullar yapıyoruz. 12 senede tam 47 tane ilokul ve lise yapmışız. 882 tane derslik yapmışız. 9 tane kapalı spor salonu yapmışız. Bizden önce hiçbir şey yapılmamış. Söyleyecek sözleri olmamasına rağmen gelip burada yüzsüzce konuşuyorlar. Üniversite 500 bin m2 kapalı alana ulaştı. 2.üinversitemizi yapmamız gerekiyor. Öğrenci demek bu memlekete sosyal ve iktisadi lokomotif demek. Bugün 5 bine yakın kişi çalışıyor. Üniversite şehri olmak demek böyle bir şey. Isparta'nın en öncelikli sorunu işsizlik. Biz bunu biliyoruz. Devletin yapacağı yatırımlar yaparak bu sorunu çözmeye çalışıyoruz. Devlet işyeri açmaz ama yatırımcıların önünü açar. Onlar da istihdamın önünü açar. Attığımız her adımda Türkiye'de ne güzelikler yaşanıyorsa o güzeliklerin aynısı Isparta'da yaşanıyor."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum