Belediye’yi Denetleyecekler

Belediye’yi Denetleyecekler

Yayınlanma:
Belediye’yi Denetleyecekler

Belediye Meclisi Ocak ayı ilk toplantısında, Belediye’nin hesaplarını denetlemek için kurulan ve görev süresi bir yıl olan 5 kişilik Denetim Komisyonu üyeliği seçimleri yapıldı. 

Belediye Meclisi, 2018 yılının ilk toplantısını yaptı. Dün saat 14.00’de Belediye Meclis Salonunda Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek, ikisi hakkında karar verildi, diğer maddeler ise ilgili komisyonlara havale edildi. 

DENETİM KOMİSYONUNA MHP’DEN 3, 

AK PARTİ’DEN 2 ÜYE SEÇİLDİ 

Bu doğrultuda gündemin birinci maddesinde bulunan; Denetim Komisyonu üye seçimi (5 üye) konusunda kanun gereği 5 kişilik Denetim Komisyonu üyelerini belirleyen oylama yapıldı. Bu konuda söz alan MHP Grup Sözcüsü Oğuzhan Göker, Denetim Komisyonuna MHP’den Ömer Tahir Gürakan, Gürsan Taştekin ve Muhittin Gül’ü aday gösterdi. 

MHP’Lİ ÜYELELER 28, 

AK PARTİLİ ÜYELERE 21 OY ÇIKTI 

Ak Parti Meclis Grup Sözcüsü Kadir Dal da söz alarak partisi adına aday gösterdiği isimleri açıklayarak; Hüseyin Toptaş ve Mehmet Ören’in isimlerini verdi. Bu konuda kanun gereği yapılan gizli oylama sonucu; aday listesindeki tüm isimlerden Ömer Tahir Gürakan 28, Gürsan Taştekin 28 ve Muhittin Gül 28 oy, Ak Parti’nin adayları Hüseyin Toptaş ve Mehmet Ören 21’er oy aldılar. Böylece, Denetim Komisyonuna MHP’den 3, Ak Parti’den 2 üye girmiş oldu. MHP’li adaylara 28, AKP’li adaylara ise 21 oy çıkması ve aradaki 7 oy fark mecliste polemik konusu oldu. Ak Partililer, Ak Partili adaylara oy vermeyenlerin kim olduğunu sordular. 

KOMİSYON, 1 YIL SÜRE İLE BELEDİYE 

HESAPLARINI DENETLEYECEK

Buna göre; yapılan seçim neticesinde söz konusu 5 Kişi Denetim Kuruluna seçilmiş oldular. Söz konusu Denetim komisyonu bir yıl süre ile görev yapacak ve Belediye hesaplarını denetleyecek.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.