Belmaş Yük Çekici Lokomatif Haline Geldi

Belmaş Yük Çekici Lokomatif Haline Geldi

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Aralık 2015 13:57
Belmaş Yük Çekici Lokomatif Haline Geldi

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ve MHP’li belediye meclisi üyeleri BELMAŞ Bimsblok Fabrikası’nda incelemelerde bulundu. Günlük üretim kapasitesi 80 bin adede çıkan Bimsblok Fabrikasında kullanılmak üzere alınan 3 yeni kamyonda kesilen kurban ile birlikte hizmete sunuldu.

BELMAŞ Bimsblok Fabrikası’nı MHP’li belediye meclisi üyeleriyle birlikte inceleyen Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, burada çalışan işçilerle bir araya geldi. BELMAŞ’ın her geçen gün büyüdüğünü ve üretim kapasitesinin arttığını söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, fabrikanın günlük 80 bin adet bimsblok ürettiğini kaydetti. Günaydın, üretim kapasitesinin artmasıyla birlikte fabrikaya 3 kamyon daha alındığını ve bugün bu kamyonların hizmete sunulduğunu aktararak, eski araç parkurunun da zamanla geri çekileceğini kaydetti.
Fabrikaya 3 adette yeni forklift alındığını ve 3 adet daha alınacağını aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:

“Stok alanlarımız dar gelmeye başladı. 4 bin metrekarelik yeni stok alanı ilave ettik. Fabrikamızın tüm sahası 160 bin metrekareye yükseldi. Üretim kalitesinin üzerinde duruyoruz. Malzemelerimizin değeri gün geçtikçe daha iyi biliniyor. Bir zamanlar yok edilen tarumar edilen fabrikalar vardı. Araç gereçleri, dozerleri, yükleyicileri, kamyonları vardı. Bunlar tarumar edildi, yok edildi. Sağa, sola tuz parasına fabrikayı sattılar. Fabrikayı biz geri almakla birlikte düşünün, fabrikanın kapasitesini yükselttik. Bölgenin üstünde bir fabrika haline geldik. Üretimlerde hiç durmak yok. Yakın zamanda bu fabrikanın kapasitesine yakın yeni bir fabrikanın kurulması düşüncemiz olacak. Bir zamanlar günde 2 vardiyada 15 bin adet bims üretiliyordu eski fabrikada. Bu fabrikamızı kaldırdık. Şimdi İzmir’den, Alanya’ya, Konya, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli ve diğer illerde bu malımız satılıyor. Şu anda yetiştiremiyoruz. 15 bin adet kapasiteden 80 bine çıkmasına karşın malımızı yetiştiremiyoruz. Kapasitemiz arttıkça kar orantımız da yükselmeye başladı. Bims üretiminde gerçekten, büyük bir yük çekici bir lokomatif haline geldi. Biz bununla yetinmek istemiyoruz. AR-GE laboratuvarlarımız oluşmuş durumda. Artık kurumsal hale geldik. Büyüme olayımız daha da artacak. Isparta’nın lokomotifi haline gelen bu fabrikamızı daha da uç noktalara götürmeyi planlıyoruz. Yeni araştırmalar içerisindeyiz. Tüm meclis üyelerimiz burada. Bu güzel günde bizimle birlikte olmak istediler. Arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Yeni bir enerji içerisindeyiz. Bunun tabanı memleketi hem iyi bir şekilde kuruculuk açısından iyi bir çalışma, iyi bir fikir ve zeka kullanmakla bu hale geldi. Aynı zamanda tabi daha önceki yaşananlar soymalar, satmalar, bitirmeler gibi kamuya zarar vermeler gibi bir yönetimin ardından tekrar bizim devralmamız işte tam da bunun tersi düşünen bir yönetim kurum ve kuruluş olarak belediye olarak işte bunun neticesinde bu oluyormuş. Bu çalışmalarımız Isparta’ya ciddi bir girdi sağlamış oluyor. Keşke böyle özel ve devlet sektöründe birçok fabrikalarımız olsaydı da Isparta’nın istihdam ve girdi değeriyle çok uç noktalara gidilebilirdik. Biz buna yardımcı olmak için de bu çalışmaları yapıyoruz. Isparta’mıza bu yeni gelişimler, yeni büyümeler hayırlı olsun”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum