Benim Yüzüm Gülerse Halkımın Yüzü De Güler

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Çağdaş Kent Modern Ulaşım anlayışıyla hareket ettiklerini kaydederek, “Aksaklıklara tahammülüm yok. Benim yüzüm gülerse halkımın da yüzü güler” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Mart 2013 11:21
Benim Yüzüm Gülerse Halkımın Yüzü De Güler

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Kanal 3’te Saadettin Ulusoy’un hazırlayıp sunduğu 3. Boyut Programı’nın konuğu oldu.

Programı İzlemek İçin tıklayın

Başkan Günaydın, Çağdaş Kent, Modern Ulaşım konusunda açıklamalarda bulundu. Isparta’da toplu taşımacılık, daha modern ulaşım için yapılan altyapı, asfalt, sinyalizasyon, yeşil dalga uygulamaları ile ilgili olarak da bilgiler veren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a programda SS 18 Nolu Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Yavuz ve Kooperatif Başkan Yardımcısı Faruk Daşdöner de eşlik etti.

Davraz Mahallesi’ne yapılan ve geçen gün hizmete açılan Davraz Kapalı Pazaryeri’nden gerçekleştirilen canlı yayının sunuculuğunu Sadettin Ulusoy gerçekleştirirken, programa Kanal3 Isparta Temsilcisi ve Ajans32 Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mustafa Kahraman da katıldı.

GELECEĞE YÖNELİK PLANLAMA
Belediyenin gerçekleştirdiği altyapı, asfalt, pazaryeri projeleri ve diğer yatırımlarla ilgili de bilgiler veren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şehri geleceğe yönelik planladıklarını söyledi.

MEDENİYETİN EN GÜZELİ
Isparta’nın ulaşım konusuna değinen Belediye Başkanı Günaydın, şu anda 36 yeni otobüsün daha geldiğini ve bugün itibariyle bu otobüslerin de hizmete girdiğini ifade etti. Ulaşımda planlamanın 2 yıl öncesinden başladığını, ön çalışmaların gerçekleştirildiğini ve artık çalışmalarda son noktaya gelindiğini aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, SS 18 Nolu Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi ile birlikte şehre güzel hizmetler verdiklerini dile getirdi.

İlk olarak şehirde Gülkent Kart’ın devreye alındığını ve şu anda 110 bin adete yakın toplu taşıma kartı dağıtıldığını ifade eden Başkan Günaydın, “Medeniyetin en güzelini yapalım. Bu güzellikler içerisinde de kooperatifimizin de para kazanmasını istedik. Kooperatifimizle yaptığımız sözleşmelerle güzel çalışmalar gerçekleştirildi. Isparta, Türkiye’de toplu taşıma konusunda örnek olacak. Artık toplu taşımada şoförlerimiz daha nezaketli, otobüslerimizin duraklara ulaşım süreleri, araç takip sistemleri, kamera sistemleri ile kontrol ediliyor. Bugün işletmeye koyduğumuz halk otobüslerimizin tamamı 2013 model. Eski araçlarımızın tamamını servisten kaldırıyoruz. Bugün 36 otobüsümüzü daha hizmete sunuyoruz. Daha öncesinde de 34 yeni sayılabilecek araçlar servise sunulmuştu” dedi.

GÜL ISPARTA’NIN MARKASIDIR
Isparta’nın gülle anıldığını ve otobüslerin tamamının dış cephelerine gül fotoğraflarıyla giydirmeler yapıldığını kaydeden Günaydın, “Gül demek Isparta demek. Gül Isparta’nın markasıdır. Otobüslerimizin yanı sıra her yerde gül motifleri ve heykelleri yapılıyor. Isparta’yı güllerle donatıyoruz. Bizim için gül çok önemli” şeklinde konuştu.

DURAKLARDA YENİLEME ÇALIŞMALARI
Isparta’daki duraklarda da yenileme çalışmalarına başlanacağını dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bununla birlikte otobüslerimizin güzergahları başta olmak üzere tüm caddelerimizde de yenileme çalışmaları gerçekleştirdik.

Kavşaklarımızda sinyalizasyon çalışmaları yaptık. Kavşaklardaki tüm sinyalizasyonu, süre ayarlamalarını anında komuta kontrol merkezimizden yapabiliyoruz. Arızaları merkezimizden görüyor ve anında müdahale edebiliyoruz. Yine şehrimizde 5 ana caddemizde yeşil dalga uygulamasına geçtik. Sürücülerimiz 40-50 km’lik hızlarla gittiği zaman yeşil dalgada kesintisiz yol alma şansına sahip oluyor. Bunların hepsi birbiriyle ulaşım konusunda bağlantılı olaylar.

ŞİKAYETLER ANINDA DEĞERLENDİRİLİYOR
Halk otobüsleriyle ilgili olarak vatandaşlarımızın şikayetleri de anında değerlendiriliyor. Ulaşımda hedeflediğimiz noktaya ulaşmak üzereyiz. Birkaç ay içerisinde tüm hedeflere ulaşılmış olacak. Ulaşım konusunda hiçbir vatandaşımızın şikayet etmesine gerek kalmayacak şekle getirmek istiyoruz. Aksaklıklar, münakaşalar olmayacak biniş ve inişlerde de bir sıkıntı yaşanmayacak. Isparta’nın gülen yüzü olacak” görüşlerinde bulundu. ‘Ben mutluysam Isparta halkı da mutludur’ diyen Başkan Günaydın, “Benim yüzüm gülerse halkım da güler” dedi.

2 YENİ FABRİKA MÜJDESİ
Şehrin güzelleşmesi için altyapı ve üstyapısının da yapılması gerektiğini ve bu yönde de büyük çabalar sarf ettiklerini, projeler hazırladıklarını bunların tek tek hayata geçtiğini aktaran Başkan Günaydın, ayrıca şehrin ekonomisi için çalıştıklarını belirtti. Artık projeleri ‘yaptık diye konuştuklarını’ dile getiren Günaydın, istihdam konusunda da fabrikalar yapıldığını, 2 aya kadar 2 yeni fabrikanın daha hizmete gireceğini kaydetti.

Günaydın, “Daha önce yapacağız diyorduk, artık yaptık diyoruz” derken, BELMAŞ Bimsblok Fabirkası’nın 100 bin adet günlük bims üretim kapasitesine sahip olduğunu ve bir haftaya kadar 3 vardiyaya geçileceğini aktardı. Günaydın, “Bu fabrikalarımızın bitmesiyle birlikte bu çalışmalar istihdama da karınca kaderince katkı sağlayacaktır” ifadesinde bulundu.

81 İLE ÖRNEK KENT ISPARTA
Yine ulusal ve uluslararası fuarların yapılabileceği Gökkubbe inşaatının devam ettiğini dile getiren Günaydın, “Otoparklar yapıyoruz. Gerek altyapı, gerek üst yapı ve projelerimizi tamamladığımızda 81 ile örnek olacağız, mutlu, huzurlu ve daha modern bir şehirde yaşamış olacağız. Son bir yıllık dönemimde de hizmetlerimizi katlayarak devam edeceğiz” ifadesinde bulundu.

KENDİMLE YARIŞIYORUM
Bir soru üzerine geride bıraktığı 4 yıllık çalışma değerlendirmesinde de bulunan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Geride bıraktığımız yıllarda büyük boyutlu projeler hazırladık, bunları tek tek hayata geçirdik ve geçirmeye de devam ediyoruz. Son bir yılım içerisinde de bir yarış sevdam var, o da kendimle yarıştır. Son yılımda 4 yıllık daha yatırım yapmak istiyorum” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum