Benzine Yine Zam

Ham petrol ve döviz fiyatlarındaki artış akaryakıtı vurmaya devam ediyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Temmuz 2011 00:04
Benzine Yine Zam

Ham petrol ve döviz fiyatlarındaki artış akaryakıtı vurmaya devam ediyor. Akaryakıt şirketleri, benzinin litre fiyatına 10 günde iki defa zam yaparak fiyatı neredeyse 4. 5 liraya çekti. Temmuz ayına 4, 16'dan giren benzin fiyatları 7 Temmuz günü altı kuruş artarak 4 lira 22'a gelirken hemen bir hafta sonra fiyatlara 10 kuruşluk daha zam yapılarak benzinin litre fiyatı 4 lira 32 kuruşa çıktı.

Geçtiğimiz hafta da akaryakıt şirketleri tarafından benzinin litre fiyatına 6 kuruş motorinin litre fiyatına ise 10 kuruşluk zam yapılmıştı. Akaryakıt ürünlerinin perakende satış fiyatı, dağıtım şirketlerine ve şehirlere göre birkaç kuruş değişebiliyor.

Tüpraş uzun zaman sonra ilk kez üst üste zam yapıyor. Vatandaşlar üst üste zam yapılmasına tepki gösterirken, Türkiye hala dünya üzerinde benzini en pahalı tüketen ülkeler arasında yer alıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum