Berkin Elvan İçin Yürüdüler

Çoğunluğunu SDÜ öğrencilerinin oluşturduğu kalabalık bir grup Gezi eylemleri sırasında evinden ekmek almak için çıkan ve bu sırada kafasına isabet eden gaz fişeği nedeniyle 269 gündür verdiği yaşam mücadelesini bu sabah kaybeden Berkin Elvan için sokaktay

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Mart 2014 16:48
Berkin Elvan İçin Yürüdüler

Çoğunluğunu SDÜ öğrencilerinin oluşturduğu kalabalık grup, saat 18:00’de Halı Sarayı önünde toplandı. Ellerinde Berkin Elvan’ın fotoğraflarını taşıyan grup kafeler caddesinde yaptıkları yürüyüşte sık sık, “Katiller Halka Hesap Verecek, Hükümet İstifa, Berkin Elvan Ölümsüzdür” gibi sloganlar attı.



Kafeler Caddesi’nde yapılan yürüyüşün ardından yeninden Halı Sarayı önünde toplanan kalabalık grup burada kitlesel bir basın açıklaması yaptı.



Grup adına açıklama yapan Merve Nur İşleyici, “AKP hükümetinin ülkeyi yönetme ehliyeti yoktur. AKP iktidarı çocuk katilidir. Hükümet derhal istifasını vermelidir. Berkin Elvan’ın kafasından gaz kapsülü ile vurulmasına ve dolayısıyla ölümüne sebebiyet veren kolluk güçleri açığa çıkartılmalı ve yargılanmalıdır” ifadelerini kullandı.



Eğitim Sen Şube Başkanı Rıfat Gürbüz de yaptığı açıklamada hükümetin şiddet politikası uyguladığını öne sürerek eleştirdi.

Eylemciler açıklamaların ardından bir süre oturma eylemi yaptı.




















BAŞBAKAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKLAR

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum