Beşiktaş'ta Hedef İkincilik

Siyah beyazlı takım, Süper Lig'de yarın konuk edeceği Sivasspor'u mağlup ederek ikinci sıraya yükselmeyi hedefliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Aralık 2013 14:33
Beşiktaş'ta Hedef İkincilik

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında yarın Sivasspor'u konuk edecek Beşiktaş, rakibini mağlup ederek ikinci sıraya yükselmeyi hedefliyor.

Zirvedeki rakiplerinin ardından 14. hafta mücadelesine çıkacak siyah-beyazlı takım, Sivasspor'u yendiği takdirde ikinci sıraya yükselecek. Deplasmanda Çaykur Rizespor'u mağlup eden ve 35 puana yükselen Fenerbahçe ile aradaki farkının açılmasını istemeyen "Kara Kartallar", Kasımpaşa'nın puan kaybettiği haftayı değerlendirmeye çalışacak.

Maç eksiğiyle 27 puanlı Kasımpaşa ve 26 puanda bulunan Galatasaray'ın gerisinde bulunan Beşiktaş, yarın kazandığı takdirde puanını 28'e çıkaracak. Bunun yanında "Kara Kartallar", 22 puanla 6. sırada bulunan Sivasspor ile de puan farkını 6'ya çıkarmış olacak.Beşiktaş ile Sivasspor arasındaki karşılaşma, saat 20.00'de Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanacak. Mücadeleyi hakem Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek.

BUCA MAĞLUBİYETİNİ TELAFİ ETMEYE ÇALIŞACAKLAR
Ziraat Türkiye Kupası 4. tur mücadelesinde Bucaspor'a elenen Beşiktaş, bu yenilgiyi de telafi etmeye çalışacak.Beşiktaş, İzmir'de rakibiyle yaptığı karşılaşmadan 2-1 mağlup ayrılarak kupaya erken veda etti.

CEZALI VE SAKATLAR CAN SIKIYOR
Siyah-beyazlı ekipte, Sivasspor maçı öncesi cezalı ve sakat oyuncuların varlığı teknik heyeti sıkıntıya soktu.Fenerbahçe maçında sarı kart cezalısı durumuna düşen Ersan Adem Gülüm veOğuzhan Özyakup'un yanı sıra Veli Kavlak ile Manuel Fernandes'in sakatlığı Hırvat teknik adam Slaven Bilic'i düşündürüyor. Beşiktaş'ta ligde fazla şans bulamayan Pedro Franco ve Cenk Gönen'in de sakatlıkları bulunuyor.

NECİP OYNAYABİLECEK
Fenerbahçe derbisinde iki sarı kartın ardından gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bırakan genç oyuncu Necip Uysal, Sivasspor karşısında takımdaki yerini alabilecek.Kırmızı kart cezasını kupadaki Bucaspor mücadelesinde çeken siyah-beyazlı oyuncu, teknik direktör Slaven Bilic'in görev vermesi halinde forma giyebilecek.

HÜCUMDAKİ ETKİSİNİ ARTIRDI
Siyah-beyazlı takım, son maçlarda hücumda rakiplerine karşı etkili oyun sergiledi.Ligin 10. haftasına kadar 15 gol atıp 1,5 gol ortalaması yakalayan Beşiktaş, son 3 maçta ise bunun iki katı oran yakaladı. Geride kalan 3 haftada da 3'er gol atan "Kara Kartallar", bu periyotta rakip fileleri 9 kez havalandırdı. Beşiktaş, bu üç haftada deplasmanda Kayserispor'u 3-0 ve sahasında Torku Konyaspor'u 3-1 mağlup etti.

Siyah-beyazlı ekip, derbi mücadelesinde ise Fenerbahçe ile 3-3 berabere kaldı. Beşiktaş'ın hücumda etkili olduğu 3 haftada Hugo Almeida ve Olcay Şahan 3'er, Oğuzhan ile Michael Eneramo 1'er gol kaydetti. Kayserispor karşısında kaleci Gökhan Değirmenci de kendi kalesine gol attı.Siyah-beyazlılar, ligde yaptığı son 7 lig maçında rakiplerine galibiyet izni vermedi. Süper Lig'deki son yenilgisini Medical Park Antalyaspor karşısında alan Beşiktaş, bu mağlubiyetin ardından oynadığı 7 karşılaşmada 3 galibiyet ve 4 beraberlik elde etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor