Bilgiç Topu Belediyeye Attı

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, dere yatakları ile ilgili proje çalışmanın DSİ tarafından tamamlandığını, ancak Belediye’nin DSİ’ye inşaat izni vermediğini ileri sürdü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ekim 2012 11:42
Bilgiç Topu Belediyeye Attı

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen şiddetli yağış sonrası yaşanan su baskınıyla ilgili olarak problemin temel kaynağının dere yataklarının imara açılmış olmasından kaynaklandığını ifade eden Milletvekili Bilgiç, “DSİ bu kanallarla ilgili çalışmalarını tamamlamıştır.

Projelerini dört ay önce belediyeye vermiştir. Şimdi yapılması gereken bu dere yatakları belediye imar alanında olduğu için DSİ’ye inşaat için izin vermesi ve yer teslimi yapmasıdır ama teslim yapılmıyor. Nedense anlaşılmaz biçimde bu işleri geciktiriyorlar. Neden geciktiriyorlar ne yapmak istiyorlar? Neden teslim yapmıyorlar bunu gerçekten bilmiyorum” açıklamasında bulundu Deregümüde kanalizasyon hattının şehir ağına bağlanması için 2007 yılında ihale yapıldığını belirten Bilgiç, “Ciddi anlamda afet tehlikesi var. Şehiriçi derelerin ıslah projesi kapsamında bin 300 metre uzunluğunda bir kanal açtırılması gerekiyor. Fakat kanalın geçeği yer şahıs arazisi si ama belediye ısrarla kanal açtırma işlemini yapmıyor. Kanal açtırma işlemi yapılmadığı içinde DSİ orada işe başlayamıyor. Daha 20 gün önce dozer gönderiyorlar Deregümü’ye çünkü afet riski başlıyor. Köylü geri çeviriyor dozerleri.

Muhtar da vatandaşın görüşünü alayım diye oyalıyor. Ama öyle bir şey de söz konusu değil artık. DSİ bu ihalenin iptali sürecine gitmek zorunda kalıyor. Sayın Yusuf Ziya Günaydın buralara gidip popülist bir yaklaşımda afete uğrayan yerlerde briket dağıtarak falan vatandaşın ilgisini alamazsınız burada çok ciddi bir samimiyetsizlik var. Kamulaştırma yapmamanızın sebebini söylemeleri lazım. Naden DSİ’ye yer teslimini yapmıyorlar. Neden kamulaştırma yapamıyorlar neden Deregümü böylesine bir sıkıntının içerisine böyle bir afet riskinin içerisinde bunun yanıtının verilmesi gerekiyor” sorusunu yöneltti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum