Bilgiç’ten Çiftçilere Müjde

Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın sübvansiyonu ile kooperatiflere ve üyelerine verilen kredi borçlarında kuraklık nedeniyle erteleme yapıldığını müjdeledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Nisan 2013 10:56
Bilgiç’ten Çiftçilere Müjde

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen Kamu Mali Finansmanına yönelik torba yasadan çiftçilere kuraklık ertelemesi çıktı.

AK Parti Isparta Milletvekili ve Plan-Bütçe Komisyonu Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, söz konusu düzenleme ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın sübvansiyonu ile kooperatiflere ve üyelerine verilen kredi ödemelerinin 2015 yılına kadar ertelendiğini açıkladı. Bilgiç, şu açıklamayı yaptı:

"Geçtiğimiz perşembe günü Kamu Mali Finansmanına yönelik torba yasada yapılan düazenleme ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın sübvansiyonu ile koopertaiflere ve üyelerien kullandırılan tüm krediler 2015 yılına ertelendi. 2015'den başlamak üzere 5 taksitle ödeme imkanı getirildi. Düzenleme kapsamınad yüzde 9 olan temerrüt faizleri kaldırılarak yüzde 3 normal faiz uygulanacak. Böylece kuraklık sebebiyle kredi borçlarını ödemekte zorlanan tüm kooperatifler ve üyeleri, çiftilerimiz, köylümüze en büyük destek sağlanmış olmuştur."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.