Bir Gülücük, Bir Gelecek!

Üniversitelilerden Köy Okullarına Destek

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Mart 2018 09:07
Bir Gülücük, Bir Gelecek!

Üniversite öğrencileri, ‘Bir gülücük, bir gelecek’ projesi kapsamında Merkez Yazısöğüt Köyü İlkokulu'nda öğrencilerle sosyal aktiviteler yaptı, fiziki imkânlarını iyileştirdikleri okuldaki öğrencilere kırtasiye ve oyuncak desteğinde bulundular.

Süleyman Demirel Üniversitesi Topluluklarından Siyaset ve Yönetim Topluluğu, Kızılay Topluluğu, Tarım Topluluğu sosyal ve kültürel etkinliklerine devam ediyor. Topluluklar, son olarak önceki gün ‘Bir gülücük, bir gelecek’ adlı proje kapsamındaki 4 Okuldan birisi olan ve Merkeze bağlı Yazısöğüt Köyü İlkokulu’nu ziyaret ederek, gün içinde öğrencilere diş tarama etkinliği, fidan dikme etkinliği, boyama etkinliği ve spor faaliyetlerinde bulunup kırtasiye ve oyunca desteğinde bulundular.

ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE
DERS ÇALIŞIP, FİDAN DİKTİLER
Süleyman Demirel Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri kapsamında hazırlanan ‘Bir gülücük, bir gelecek’ projesinde yer alan 30 Gönüllü Öğrenci, Yazısöğüt köyüne gelerek, iki gün boyunca hem ilkokulun fiziki imkânlarını iyileştirdi hem de resim, müzik, spor gibi alanlarda öğrencilerle çeşitli etkinlikler yaptı.

PARLAKYILDIZ; “FARKLI KÖYLERDEKİ
OKULLARI ZİYARET EDİYORUZ”
Proje Koordinatörü Süleyman Demirel Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğrencisi Abdurahman Parlakyıldız, köy okullarındaki öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim almalarını sağlamak amacıyla projeler yürüttüklerini söyledi. Süleyman Üniversitesi bünyesinde yaklaşık üç yıldan bu yana yürütülen ‘Bir gülücük, bir gelecek’ Projesi kapsamında, her yıl farklı köylerdeki ilkokulları ziyaret ettiklerini söyledi. Parlakyıldız, 2018 yılında üç farklı köy okuluna gittiklerini belirtti.

ÜNİVERSİTELİLERDEN
KÖY OKULUNA DESTEK
Projede gönüllü olarak yer alan öğrencilerin üç farklı alt grup oluşturduklarını anlatan Parlakyıldız; “Gittiğimiz köyde yapı grubumuz köy okulunu boya badana yaparak güzel görünmesini sağlıyor. Bir grup arkadaşımız öğrencileri derse hazırlıyor. Diğer grup ise okul bahçesine fidan, çiçek ve benzeri meteryaller dikerek güzelleştiriyor. Sonuç olarak, gün boyunca çocuklarla çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Bu etkinliklerle öğrencilere yeni ufuklar kazandırmayı hedefliyoruz. Proje kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğünden bize verilen okullar olan Merkeze bağlı Yazısöğüt, Yakaören, Gelincik ve Gönen’e bağlı Gümüşgün olmak üzere toplam 4 köyümüzdeki okulları ziyaret ederek biraz önce bahsettiğim etkinlikleri gerçekleştiriyoruz” dedi.

BOLAT; “ÇOCUKLARIMIZIN
UFUKLARINI AÇMAK İSTİYORUZ”
Köy okulu öğrencilerine yönelik yaptıkları bu faaliyetlerle onların dünyaya bakış açılarını bir nebze olsun genişletmeyi planladıklarını ifade eden ve projede gönüllü olarak yer alan Süleyman Demirel Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ikinci sınıf öğrencisi Nurşen Bolat da konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Çocukların ufuklarını açacak, hayal dünyalarını genişletecek çalışmalar yapmaya gayret ediyoruz. Bu çalışmalarımızdan çok güzel geri dönüşler de alıyoruz. Mesela fidan dikimi yaptığımız okulların öğretmenleriyle daha sonra yaptığımız görüşmelerde, öğrencilerin dikilen fidanlara sahip çıkıp onları suladıklarını görüyoruz. Bunları duyduğumuzda daha fazla okula dokunmak istiyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.