Bir Haftada Bin 14 Başvuru Yapıldı

Bir Haftada Bin 14 Başvuru Yapıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Şubat 2018 14:22
Bir Haftada Bin 14 Başvuru Yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından geçtiğimiz hafta başlatılan Okuma – Yazma seferberliği kampanyası kapsamında Halk Eğitim Merkezine bin 14 kişi okuma – yazma öğrenmek için başvuruda bulundu. 

Bilindiği gibi; ATV Kanalında yayınlanan ve Müge Anlı’nın sunduğu ve 2 Şubat 2018 tarihinde Tatlı Sert Programında Okuma – Yazma Seferberliği konusunda Isparta’ya bağlanılarak canlı yayın yapılmış ve İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, canlı yayında yaptığı açıklamada, ilk gün 430 okur – yazar olmayan vatandaş tespit ettiklerini belirterek; “İlimizde okuma – yazması olmayan kalmayacak” açıklamasında bulunmuştu. 

HALK EĞİTİM MERKEZİ ‘ALAN 

TARAMAS’ YAPIYOR 

 Söz konusu canlı yayın ile birlikte startı verilen Okuma – Yazma Seferberliği konusunda kendilerine başvuruların sürdüğünü ifade eden Isparta Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdür Yardımcısı Abdullah Aydın, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan hanımefendi, Okuma – Yazma seferberliği kampanyası kapsamında 2 Şubat tarihinde Müge Anlı'nın programına canlı yayında görüntülü bağlanarak eğitimin önemine dikkat çekerek, Okuma yazma konusunda her türlü desteğin verileceğini söylemişti. 

UYGUN, “OKUMA YAZMA 

BİLMEYENLERİN ORANI % 4,09” 

Bizde sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri doğrultusunda Isparta genelinde okumaz ve yazmazların tespiti için alan taraması başlattık. Okuma – Yazma seferberliği tarihte çeşitli zamanlarda peyder pey yapılmış ve ciddi sonuçlar alınmıştır. Bu doğrultuda; 2018 yılına geldiğimizde okumaz – yazmaz oranı % 4,09 olarak görülmektedir. Bu oranın çoğunluğunu ise kadınlar oluşturmaktadır. Toplumun % 95,9’u ise okuma yazma bilmektedir. 

“SON 5 YILDA 2 BİNİN ÜZERİNDE 

OKUMA – YAZMA SERTİFİKASI VERDİK” 

Halk Eğitim Merkezi olarak gerek bize gelerek gerekse yaptığımız alan taramasında toplan 1014 vatandaşımız belirlenmiş olup, bu vatandaşlarımız için önümüzdeki günlerde Okuma – Yazma kursu açacağız. Merkezimizde; 2014 – 2018 yılları arasında Okuma yazma 1. Kademe, ve 2. Kademe olmak üzere bunların Seviye Tespit Sınavlarıyla birlikte toplam 162 kurs açılmış olup, bu kurslara 286’sı erkek, 458’i kadın olmak üzere toplam 744 kursiyer katılarak okuma – yazma öğrenmiştir. Yine bu çerçevede; 2013 yılında başlatılan okuma – yazma kampanyası ile Isparta’da 2 bin kişinin üzerinde okur – yazarı olmayan kursiyere belge verilmiş olup, şuanda aktif olan devam eden 3 okuma yazma kursumuzda toplam 20 kursiyerimiz okuma yazma öğrenmektedir” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.