Bir Kabus Daha Sona Eriyor

İller Bankası aracılığıyla ihaleye çıkılmış olsaydı 5 milyon TL’ye mal olacak Yağmur Suyu Deşarj Projesini kendi ekip ve ekipmanıyla 1 milyon 500 bin TL’ye mal eden Isparta Belediyesi, aşırı yağışlarda kabus olan su baskınlarına son verecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ocak 2013 10:15
Bir Kabus Daha Sona Eriyor

Isparta Belediyesi yağmur suyu hattı döşeme çalışmalarına start verdi. 3 etapta aynı anda yapılan çalışmanın bahar aylarına kadar bitirilmesi planlanıyor. Isparta’nın kazanması için İhaleye çıkmayan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kendi ekip ve ekipmanlarıyla yaptığı çalışmayı yaklaşık 1 trilyon 500 bin TL’ye mal edecek. Başkan Günaydın, “Bu çalışma, ihaleye çıkmış olsaydık yaklaşık 5 trilyona mal olacaktı. Ancak biz bu fiyatın kat be kat altına mal ettik. Çiftçi koldan çalışmalar sürüyor. En kısa sürede çalışmalarımız sonlanacak” şeklinde konuştu.

SU BASKINLARI TARİHE KARIŞACAK
Isparta Belediyesi yağmur suyu döşeme hattı yapıyor. Halıkent Mahallesi, Sermet Mahallesi, Davraz Mahallesi ve Karaağaç Mahallesi’ni kapsayan ve 3 etapta aynı anda yapılan çalışma ile Isparta artık yağmur suyunun etkisinde kalmayacak.

1 TRİLYON 500 BİN LİRAYA MAL OLACAK
Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, konuya ilişkin dün Sermet Mahallesi’nde bir basın toplantısı yaptı. Başkan Günaydın toplantıda, yağmur suyu döşeme hattı ile ilgili olarak basına bilgi verdi. Günaydın, bu çalışmanın toplam maliyetinin yaklaşık 1 trilyon 500 bin lira olduğunu belirtti. Günaydın, “Bu çalışmayı kendi ekibimizle ve ekipmanımızla yapıyoruz” dedi.

NEDEN İHALEYE ÇIKMADIK?
Başkan Günaydın, yağmur suyu döşeme hattını ihaleye çıkıp yaptırılabileceğine de değinerek, “Biz böyle yapmadık. Belediyemiz kazansın, biz kazanalım diye kendi işimizi kendimiz yapmaya karar verdik ve 3 etapta aynı anda çalışmalarımız sürüyor” dedi. Günaydın, ihaleye çıkılması halinde bu çalışmanın toplam maliyetinin yaklaşık 5 milyon TL olacağını da kaydetti.

TÜM TÜKİYE’YE ÖRNEK OLACAĞIZ
Yağmur Suyu Döşe Hattı çalışmaları ile Isparta Türkiye genelinde alt yapısına önem veren ve tamamlanan ilk şehri olduğunu da söyleyen Başkan Günaydın, “Belediye bünyemizdeki konuya ilişkin müdürlük ve ekipleri artık bu konuda uzmanlaştı. Geçen yıl içerisinde kente 5 163 yağmur suyu ızgarası koyuldu. Bu rakam gelecek seneye kadar 20 bini bulacak” dedi.

ÇALIŞMALAR ÇİFT KOLDAN DEVAM EDİYOR
‘Çift koldan çalışmalar sürüyor’ diyen Başkan Günaydın, çalışmalar kapsamında kullanılacak olan boru ve diğer malzemeleri belediyenin kendi imkanları ile aldığını ifade etti. Günaydın, “Aslında bu malzemeler alınırken çok fazla paraya mal edilebilirdi. Ancak biz en uygun fiyata almayı başardık. Belediyemizin ve Isparta’mızın kazanması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

ŞEHRİN BATI KANADINDA DA ÇALIŞMA YAPILACAK
Şehrin batı kanadında da yağmur suyu çalışmalarının yapılacağını kaydeden Başkan Günaydın, “Türkiye’de bazı illerde yağmur yağdıktan sonra çekilen çileyi televizyonlardan görüyoruz. Evleri su basıyor insanlar rezil oluyor. Isparta’da bu gibi sorunların önüne geçmek için kolları sıvadık ve alt yapımızı yağmur sularına dayanıklı hale getiriyoruz. Ispartalıların şehirde en sorunsuz şekilde yaşaması için belediye olarak çalışmalarımızı sürecek” diye konuştu.

VAKTİMİZ YOK
Yağmur Suyu döşeme hattı çalışmalarının 12 aylık bir zamana tekabül ettiğini söyleyen Başkan Yusuf Ziya Günaydın, “Bizim vaktimiz yok. İnsanlara en iyi hizmeti en hızlı şekilde sunmak için gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmada karda yağsa fırtına da kopsa, yağmur da yağsa bitireceğiz. Ben hatta çalışma arkadaşlarımdan sürpriz bile bekliyorum. Belki belirlenen sürenin çok çok altında da bu çalışmalar sona erebilir” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.