“Bir Tane Atölye Açmamış, Kurduğumuz Fabrikalara Çamur Atıyor”

Günaydın’dan Başdeğirmen’e Cevap: “Bir Tane Atölye Açmamış, Kurduğumuz Fabrikalara Çamur Atıyor”

Yayınlanma:
“Bir Tane Atölye Açmamış, Kurduğumuz Fabrikalara Çamur Atıyor”

MHP Belediye Başkan Adayı Günaydın ISBAŞ’ı borçlu devraldığını iddia eden Belediye Başkanı Başdeğirmen’e cevap verdi. Günaydın, “Bir tane atölye kurmamış çıkmış bizim kurduğumuz fabrikalara laf ediyor. Borç diye bahsettiği de bimsblok fabrikamızı ve ponza maden sahalarımızı peşkeş çektikleri kişilerden kalma borçlar” dedi.

“PEŞKEŞ ÇEKMESEYDİNİZ BORÇ DA OLMAZDI”
MHP Isparta Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Günaydın Yeni Çünür’ü ziyaret etti. Günaydın, belediye meclis üyesi adayları ile birlikte mahallede kurulan pazarı ziyaret ederek, hem esnafla hem de alışveriş yapmaya gelen vatandaşlarla sohbet etti.
MHP Adayı Günaydın Pazar ziyaretinde kendi dönemi hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Adayı Şükrü Başdeğirmen’e cevap verdi. Günaydın, ISBAŞ Bimsblok Fabrikasını borçla devraldığını iddia eden Başdeğirmen’e, “Göreve geldiğimde bizden önceki yönetimin hem fabrikamızı hem de maden sahalarımızı İstanbullu bir firmaya peşkeş çektiklerini gördük. Kasasında o zamanın parasıyla 1 milyon lira nakit para olan fabrikanın tamamını 1 milyona satmışlar. Gelir gelmez fabrikamızı ve maden sahalarımızı geriye aldık. Fabrika batırılmış, bitirilmiş durumdaydı. Fabrikayı peşkeş çektikleri Büyük İstanbul firması kayyuma devredilmişti. Şirket kayyumda olduğu için hiçbir işlem yapamadık ve borçlarımızı bile ödeyemedik. Hemen son teknoloji ile donatılmış yeni bir fabrika kurduk. Fabrikalar orda duruyor. Altına teker takıp bir yere götürmedik” dedi.

“MUHATAP BULUNMAYAN BORÇLAR OLUŞMUŞ”
2009 yılında görevi AK Partili bir belediye başkanından devraldığını hatırlatan MHP Adayı Günaydın, “Onun bahsettiği borçlar veya icraların tamamı peşkeş çektikleri Büyük İstanbul firmasından kalma. Şirket kayyumda olduğu için, paramız olmasına rağmen icraları kaldıramadık. Muhatap bulunamayan borçlar oluşmuş. Hayatı boyunca demir tüccarlığından başka bir şey yapmamış, bir tane atölye açmamış sonra çıkmış Isparta’ya fabrikalar kazandırmış olan bizim yönetimimize laf ediyor” dedi.

“YENİ FABRİKALAR KURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
MHP Isparta Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Günaydın, görev yaptığı süre boyunca Isparta’ya 4 fabrika kazandırdığını ve 31 Mart’ta tekrar göreve gelince fabrikalar kurmaya devam edeceğini söyledi. Günaydın, “Görev süremiz boyunca; bimsblok, yapı kimyasalları, asfalt ve kilit parke taşı olmak üzere 4 fabrika kazandırdık. Göreve gelir gelmez tekrar fabrikalar kazandırmaya devam edeceğiz. İnsanımıza iş, ekonomimize katkı vereceğiz” dedi.

“KURDUĞUMUZ ASFALT FABRİKASINI ÇALIŞTIRAMADI”
MHP Adayı Günaydın görev süresi içerisinde bölgenin en büyük üretim kapasitesine sahip asfalt plent fabrikasını kurduğunu söyleyerek, “Belediyemize önce iş makinaları daha sonra da asfalt plent fabrikasını kazandırdık. Bunlardan sonra Isparta tarihinin en büyük asfalt seferberliğini başlattık. Asfaltı olmayan hiçbir sokak, cadde bırakmadık. Asfalt Fabrikamız sayesinde maliyetlerimizi büyük oranda düşürdük. Bizi eleştiren mevcut başkan göreve geldiğinden beri daha asfalt fabrikasını çalıştırmayı beceremedi” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.