Birçok İlden Daha Ucuza Biniyoruz!

Isparta’da halk otobüsü ücretlerinin çevre illerle kıyaslandığında aslında yüksek olmadığı belgeleriyle ispatlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Ekim 2014 12:23
Birçok İlden Daha Ucuza Biniyoruz!

Halk Otobüsleri Koo-peratif Başkanı Mehmet Yavuz, "25 milyon liralık yatırım yaptık. Cüzi bir zam geldi. Ama ücretler başka illerin altında" diye konuştu.

Halk Otobüslerinde yaşanan tarife değişikliğinin ardından SDÜ öğrencileri, otobüs ücretlerine yapılan zammı protesto etmişti. Özel Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Mehmet Yavuz, ilde toplu taşıma ücretlerinin yüksek olduğu şeklindeki eleştirilere çevre illerin uyguladığı ücretleri gösterererek yanıt verdi.

Yavuz, açıklamasında "İlimizde Gülkent kartlı öğrenci biniş ücreti 1,25, abonman ise 1,60 TL. Manisa bizimle aynı tarifeden çalışıyor. Burdur'da güzergaha göre farklı ücret uygulanıyor. Ayrıca Isparta’dan daha küçük olmasına rağmen birçok güzergahta tarifeleri Isparta’dan yüksek Aydın "da hatta Isparta’nın ilçesi Eğirdir'de bile uygulanan tarife daha yüksek" diye konuştu.

TÜRKİYE'DE İLK ÜÇTEYİZ

Halk otobüslerine yapılan zam eleştirilerine yönelik açıklamada bulunan Özel Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Mehmet Yavuz, Isparta’nın modern araçlarla toplu ulaşım hizmeti alması için
25 milyon liralık yatırım yaptıklarını açıkladı. Halk otobüsleri bünyesinde bulunan 63 aracı yenilediklerini belirten Yavuz "Isparta’nın en iyisine layıktır diyerek otobüslerimizi yeniledik. Şuanda otobüs filosu yeniliği anlamında Türkiye'de ilk üç ile arasındayız. Biz araçlarımızı yenilerken eskilerini de sattık halen kullanılabilir durumda oldukları için sattığımız eski araçlar Kayseri, Konya ve Eskişehir'de toplu taşımada Malatya'da ise Büyükşehir belediyesi bünyesinde kullanılıyor" dedi.

PEK COK İLDEN UCUZ

2013-2014 model araçlarla hizmet verdiklerine dikkat çeken Mehmet Yavuz "Zamla birlikte kooperatifimize yönelik eleştiriler yapanlar Isparta’nın eşdeğeri çevre illerde uygulanan tarifelere baksınlar. Bizim ilimizde Gülkent Kartlı otobüs biniş ücreti öğrenci kartı ile 1.25 TL'ye, abonmanda ise 1.60 TL'ye çıktı. Manisa'da 2012 tarihinde buyana yani iki 'yıldır bizdeki tarife uygulanıyor. Burdur'da 2014 yılının mart ayında yapılan fiyat düzenlemesi ile güzergahlara göre değişik fiyatlar uygulanıyor. Bakıyoruz, Burdur yüzölçümü olarak Isparta’dan daha küçük olmasına rağmen birçok güzergâhta fiyatları bizdekinden yüksek" dedi.

ISPARTA EN İYİSİNE LAYIK

Isparta halkına en iyi hizmeti vermek için çalıştıklarını dile getiren Mehmet Yavuz "Aydın'da 2013 yılından buyana öğrenci tarifesi 1,50 abonman 1,75, Isparta’nın ilçesi Eğirdir'de bile öğrenci 1,25 TL, abonman 1,75 TL oldu. Bizim yüksek fiyat uygulamadığımız buralara bakıldığında görülebilir. Isparta en iyisine layıktır diyerek otobüslerimizi yenilediğimiz gibi personelimizde eğittik.

16 DOLUM MERKEZİ

Hizmet kalitemizi artırmak adına Gülkent Kart dolum merkezi sayımızı 16'ya çıkardık. Kaymakkapı Meydanı Belediye İşhanı Önü. 6 Mart Caddesi Halk Eğitim Merkezi önü, İstanbul Caddesi Iyaş Karşısı, Doğu Kampus Merkez Durakları, Kampus Merkez Duraklarındaki kendimize ait dolum merkezlerinin yanı sıra 11 tane markete dolum üniteleri yerleştirdik" bilgisini verdi.

BAYRAMIN 1 VE 2. GÜNÜ ÜCRETSİZ

Özel Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Mehmet Yavuz her bayram olduğu gibi bu Kurban Bayramında da 1 ve 2. bayram günleri hail otobüslerinin ücretsiz olacağını belirterek, "Arife günü ise mezarlıkları ziyaret edecek vatandaşlarımız için mezarlıklara şehir merkezinde ücretsiz seferlerimiz olacaktır" görüşünü iletti.

Express Gazetesi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum