Birlikte Harekete Edeceğiz

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen, TKDK Isparta İl Koordinatörlüğünü ziyaret etti.

Yayınlanma:
Birlikte Harekete Edeceğiz

Isparta’ya atandığı günden bu güne kadar yoğun bir çalışma temposu içinde bulunan Şölen, tarım ve kırsal kalkınma alanında en büyük mali kaynağı sağlamakta olan TKDK Isparta İl Koordinatörü Ramazan Çelebi’yi makamında ziyaret ederek istişarelerde bulundu.

Ziyarette konuşan Şölen, “GDTH İl Müdürlüğü olarak bugüne kadar on ayrı konuda çalışma grupları oluşturduk ve bu gruplar çalışmalarına devam ediyor. Her sektör için çeşitli kurum ve kuruluşlar ile paydaşlardan oluşan söz konusu çalışma grupları çok önemli sonuçlara ulaşıyorlar.

Bundan sonraki dönemde bu ve diğer birikimlerimizi bir araya getirerek sektörel bazda Isparta’da ne yapılacaklar konusunda birlikte çalışmalarımızı devam ettirerek özellikle IPARD fonlarından azami ölçüde faydalanmaya yönelik olarak yeni gelişmelerin vatandaşlarımıza aktarımı konusunda her zaman olduğu gibi her türlü katkı vermeye hazırız” dedi.

TKDK İl Koordinatörü Çelebi ise; “GTH İl Müdürlüğünün bugüne kadar yapmakta olduğu katkıların özellikle vatandaşların bilgilendirilmesi anlamında çok önemli olmuştur. Halen proje değerlendirmeleri devam etmekte olan 9. Proje çağrı döneminde kuruma yapılan başvuruların yakın zamanda sonuçlandırılmasını planlıyoruz.

Ancak önümüzdeki dönemde IPARD kapsamındaki yeni, düzenlemelerin ve yeni fırsatların müstakbel faydalanıcılara iletilmesi için yeniden bir bilgilendirme seferberliğine ihtiyaç var. Bu kapsamda yine özellikle İlçe Müdürlüklerimiz ve diğer paydaşların katkıları bizim için çok önemli. Faydalanıcılara yapılacak bilgilendirmelerin yanında ilgili diğer kurum ve kuruluşların da TKDK hakkında periyodik olarak konudan haberdar edilmesi çok önemli. Yakın dönemde çıkılacak olan yeni proje çağrısı çerçevesinde yine; beyaz et üretimi dahil olmak üzere et ve süt üretimi, et, süt ve su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, kırsal turizm, yöresel ürünler, tıbbi ve aromatik bitkilerin işlenmesi ve pazarlanması gibi konularda proje başına 1000 Avro ile 1 500 000 avro arasında nakit geri ödemesiz hibe desteği sağlanmaktadır. Bu hibelerden Ispartamızın en üst düzeyde faydalanabilmesi için artık herkesin elini taşın altına koyup gerekiyorsa risk alması lazım. Bu çerçevede her türlü işbirliğine her zaman olduğu gibi hazır olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yapılan ziyaret esnasında uzun süre ÇDP detaylı Isparta Haritası üzerinde değerlendirmeler yapan Çelebi ve Şölen iki birimin kısa aralıklarla kurumsal olarak birlikte çalışma programı uygulama ve diğer sektör paydaşları nezdinde eksikliklerin giderilmesi bağlamında birlikte hareket etmenin devamı konusunda kararlılıklarını vurguladılar.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.