Biz Yaptık Oldu Mantığıyla Hareket Etmeyeceğiz

İl Genel Meclis Başkanı Osman Zabun, İl Özel İdare binasının yeriyle alakalı halkın talebine göre hareket edeceklerini ifade ederek, “Halk yeşil alan istiyorsa belediye ile takas yöntemine gidilebilir. İstediğimiz projeyi hayata geçirebiliriz. Ama biz yap

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ekim 2013 13:20
Biz Yaptık Oldu Mantığıyla Hareket Etmeyeceğiz

İl Genel Meclis Başkanı Osman Zabun, İl Özel İdare binasının yeriyle alakalı halkın talebine göre hareket edeceklerini ifade ederek, “Halk yeşil alan istiyorsa belediye ile takas yöntemine gidilebilir. İstediğimiz projeyi hayata geçirebiliriz. Ama biz yaptık olduğu mantığıyla hareket etmeyeceğiz” dedi

Eski İl Özel İdare binası yıkılmış ve yerine geçici olarak yeşil alan yapılmıştı. Ancak konunun tekrar gündeme geleceğini yine gazetelerimiz aracılığıyla kamuoyuna durmuştuk. İl Genel Meclis Başkanı Osman Zabun, konuyla ilgili yeni düşüncelerinin bulunduğunu ancak bunu herkese sormadan hayata geçirmeyeceklerini bildirdi.

Özellikle halkın taleplerini çok önemsediklerini ve bu noktada yeni adımlar atmak istediklerini bildiren Zabun, şunları söyledi; “Orada süreci karşılıklı medeni çerçevede götürmek istiyoruz. İmarla ilgili hukuki bir sıkıntımız yok. Bugün orada istediğimizi yapsak kimsenin bir şey deme hakkı yok. Ama biz demokratik usulle Isparta’nın merkezinde herkesi ilgilendiren bir alana bir şey yapılması hususunda ‘Biz yaptık oldu’ mantığıyla hareket etmek istemiyoruz. Bunu yapmak istemiyoruz. Orada farklı alternatiflerde değerlendirilebilir. Hem Isparta’yı tatmin edecek bir proje hem de tüm Isparta’ya hizmet eden Özel İdare’nin kaynağının korunması ve iyileştirilmesi adına bakmak ve değerlendirmek durumundayız. Ayrıca kamu kurumu eliyle Isparta’da örnek bir yer oluşturulacaksa orada buna uygun bir mimari düşünmek zorundayız.

TARTIŞMADAN KORKULMAMASI GEREKİR
Isparta’nın sorunlarını karşılıklı görüşme ve değerlendirme, medeni duruş sergileyerek çözüm üretebilme noktasında yaklaşıyoruz hadiseye. İl Genel Meclisi olarak ‘Biz yaptık oldu’ mantığı içerisinde değiliz. Belediyeyi önemli bir paydaş olarak gördüğümüzü başından sonuna kadar ifade ettik. Ama bu hassasiyeti muhataplarımız göstermemiş olmasına rağmen biz devam ettiriyoruz. Gökçay’a bir müze yapıldı. Bu müze yapılırken kime soruldu? Belediye Meclis üyelerine soruldu mu? Artık yöneticilerin ‘Ben yaptım oldu’ mantığından vazgeçmesi gerekir. Bunu şehirde tartıştırması lazım. Tartıştırmaktan korkmaması gerekir. İl Özel İdaresi’nin yeriyle ilgili bizim kadar kimse tartıştırmamıştır. Biz tartıştırmasaydık orada ‘Klasik bir şey yaptım oldu’ olacaktı. Biz burada tartışma kültürünü oluşturmaya çalışıyoruz.

HALK YEŞİL ALAN İSTERSE TAKAS YÖNTEMİNE DE GİDEBİLİRİZ
Bundan sonraki süreçte ne olur? Bizim şehir merkezinde yeşil alan oluşturmak gibi bir görevimiz yok. Bu belediyenin görevi. Ama eğer orada Ispartalı bir yeşil alan ve meydan istiyorsa bunun yöntemi belli. Isparta Belediyesi ile İl Özel İdaresi oturur bunun bir denkleştirmesini yapar. Gerekirse farklı bir alanın takas edilmesiyle sorun çözülebilir. Bunu da değerlendireceğiz. Hem muhatap olan kurumlarla konuşacağız. Hem de vatandaşın bu konudaki hassasiyeti nedir ona da bakacağız?

SÜREÇ TAMAMLANABİLİRDİ ANCAK SABOTE EDİLDİ
Bu işte aslında şimdiye kadar çok ciddi mesafe alınabilirdi. Biz aslında bu konuda görüşmeleri de gerçekleştirdik. Ancak bu birkaç kez sabote edildi. Bir noktada da karşı tarafın belediyenin olgunluğu göstermesini beklerdim. Belediye demeliydi ki, İl Genel Meclisi’nin bu yaklaşımına böyle arkadan dolaşarak pirim veremem demesi lazımdı. Valinin orada al takke ver külah yaklaşımını belediye başkanının kabul etmemesi lazımdı. Buna karşı durması lazımdı.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum