Bizi Yıpratmak İstiyorlar

Bizi Yıpratmak İstiyorlar

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Şubat 2016 10:18
Bizi Yıpratmak İstiyorlar

TBMM’de kurulan, kamuoyunda “Boşanma Komisyonu” olarak bilinen Aile Bütünlüğünün Korunmasını Araştırma Komisyonu’nun verilerine göre Isparta kadına şiddet olaylarının en fazla görüldüğü il olarak belirtildi. Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın yaşanabilir iller arasında birinci çıkan Isparta’nın yıpratılmak istendiğini söyledi.

TBMM’de kurulan, kamuoyunda “Boşanma Komisyonu” olarak bilinen Aile Bütünlüğünün Korunmasını Araştırma Komisyonu’nun verilerine göre jandarma bölgesindeki yerleşim yerlerinde aile içi ve kadına karşı şiddet olayının en çok yaşandığı iller Giresun ve Isparta olarak kayıtlara geçti. Ak Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir başkanlığında yapılan toplantıda açıklanan verilerde, aile içi ve kadına karşı şiddet olayının en çok yaşandığı iller arasında adı geçen Isparta ise daha birkaç gün önce Türkiye’nin en mutlu kenti olduğu duyurulmuştu. Bu tezatlıkla ilgili, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın Yeni Yüzyıl’a konuştu.

MAKSATLI TESPİT

Günaydın “Bu tespitin maksatlı olduğuna inanıyorum. Hatta çamur atma adına yapıldığını düşünüyorum. Biz MHP’li ve başarılı bir belediyeyiz. Kişi başına 5 ağaç düşen örnek bir kentiz. Açıklamayı yapan AK Parti. Bu nedenle değerlendirmenin yıpratma amacıyla maksatlı yapıldığını düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Isparta Emniyet Müdürü Halil Altan ise yaptığı açıklamada, kentte geçen yıl 597 aile içi şiddet olayı meydana geldiğini belirterek, kadınların yüzde 9’unun yemeği yaktığı için şiddete uğradığını söyledi. Emniyet Müdürü Altan, “Bir yemeğin yakılmasından dolayı şiddet uygulanmasına çok şaşırıyorum” değerlendirmesi dikkat çekti.

KADINA ŞİDDET ARTIYOR
2014’te jandarmanın sorumluluk bölgesinde, mağduru kadın olan, “kasten öldürme” suçu kapsamına giren cinayetlerde, kadınların yüzde 60’ını kocası, yüzde 23’ünü yakın akrabası, yüzde 4’ünü ayrı yaşadığı kocası, yüzde 14’ünü boşandığı kocası öldürdü. 2015’te yapılan aynı araştırmanın oranlardaki artış, kadınların en çok boşandıkları kocalarınca öldürüldüklerini gösterdi. 2015’te, “kasten öldürme” suçu kapsamında kocası tarafından öldürülenlerin oranı yüzde 62’ye boşandığı kocası tarafından öldürülenlerin oranı ise yüzde 45’e yükseldi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum