Boğalar ABD'yi Dağıttı

FIFA U-20 Dünya Kupası'nın ilk gününde İspanya, ABD'yi farklı geçti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Haziran 2013 13:19
Boğalar ABD'yi Dağıttı

FIFA U-20 Dünya Kupası'nın ilk gününde İspanya ile ABD İstanbul'da karşılaştı. A Grubu'nda yer alan iki takımın mücadelesinde gülen İspanyollar oldu.

Karşılaşmanın henüz başında İspanya golü buldu. Sağ taraftan gelişen atakta Barcelona altyapısından çıkan Gerard Deulofeu topu ceza sahasına ortaladı, Real Madrid B takımında forma giyen Jese Rodriguez soğukkanlı bir vuruşla topu ağlara yolladı: 1-0.

İspanya ilk yarıda oyunun tek hakimiydi. Topa sahip olma konusunda rakibinden dönem dönem daha üstün gözüken ABD, buna rağmen pozisyon bulmakta zorlandı. İspanya ise özellikle Jese, Suso ve Deulofeu'nun gol girişimlerinden sonuç alamadı, 42.dakikada Gerard Deulofeu farkı ikiye çıkaran golü kaydetti. Barcelona'nın yıldızı ceza sahasının hemen önünden şık bir vuruşla fileleri sarstı: 2-0.

İspanya devre bitmeden üçüncü golü de buldu. Sağ taraftan Manquillo'nun taşıdığı top, Jese'nin önünde kaldı. Golcü futbolcu kendisinin ikinci takımının üçüncü golünü filelere yolladı.

İspanya, mücadelenin ilk yarısını 3-0'lık üstünlükle noktaladı.
Akdeniz temsilcisi, ikinci yarıda da golü bulmakta zorlanmadı. 61.dakikada ABD savunmasının arkasına atılan topa Gerard Deulofeu haraketlendi. Yıldız oyuncu, kalesinden açılan Cropper'i çalımladıktan sonra ceza sahası dışından boş kaleye top yuvaraladı. ABD savunma elemanlarının çabasına rağmen, top filelerle buluştu: 4-0.

Bu golden sonra karşılamada tempo düştü. Bunu fırsat bilen ABD takımının 10 numarası Luis Gil, 77.dakikada harika bir golle farkı üçe indirdi: 4-1.

Karşılaşmanın kalan süresinde başka gol olmayında İspanya, turnuvadaki ilk maçında üç puana uzanmış oldu.
İspanya gruptaki ikinci maçını 24 Haziran Pazartesi günü Gana ile oynayacak. Aynı gün ABD ile Fransa karşılaşacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor