Bölge Hastanesi İçin Şok Karar

Mimarlar Odası Antalya Şubesi, 5 yıldızlı otel projesi için yapılan imar değişikliğinden sonra Sağlık Kompleksi Projesi için yapılan değişikliği de mahkemede durdurdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Aralık 2011 10:08
Bölge Hastanesi İçin Şok Karar

Isparta İdare Mahkemesi, kapatılan Sümer Halı Fabrikasının bulunduğu yerin ‘resmi kurum’ alanından ‘konaklama, ticaret ve özel sağlık’ alanına dönüştürülmesine ilişkin Belediye Meclisi’nin 6 Ağustos 2010 tarih ve 143 sayılı kararının yürütmesini durdurdu.

İdare Mahkemesi, kararı verirken söz konusu imar değişikliğinde kamu yararı açısından olumsuzluk görmedi ancak plan hiyerarşisine uyumda hata yapıldığını tespit etti. Isparta İdare Mahkemesi, kararı verirken bilirkişi heyetinin raporunu da göz önünde bulundurdu.

Isparta Belediyesi de mahkemeye avukatları aracılığıyla söz konusu alanın kamu elinden çıkarılmadığı, dolayısıyla kullanım alanında değişiklik olmadığı yönünde savunma sundu.

Mahkemenin aldığı karar Belediye Meclisini de yeni bir karar alma zorunluluğunu gündeme getirdi. Meclisin, eski Sümer Halı Fabrikası sahası ile İl Özel İdaresinden tahsis edilen alanın yeniden ‘konaklama, ticaret ve özel sağlık alanına’ dönüştürülmesi kararını ne zaman gündeme alacağı ise merakla bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum